Caprese z grillowaną cukinią i wiosenną sałatką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Najlepsza przekąska jaka może być, do tego ładnie się prezentuje. Świetna na imprezy jak również na rodzinne grillowanie.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 gram mozarelli
    1 pomidor
    0,5 cukinii
    Sałata lodowa
    3-4 rzodkiewki
    1/3 czerwonej cebuli
    1/5 czerwonej papryki
    szczypiorek
    olej/oliwa
    sól i pieprz
    bazylia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Caprese z grillowaną cukinią i wiosenną sałatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • caprese 1. Umytą cukinię kroimy na ok 1 cm plastry i podsmażamy z obu stron na suchej patelni grillowej. Pomidora i mozarellę również kroimy w plastry o tej samej grubości. Na talerzu układamy na przemian pomidor-cukinia-mozarella.
  • 2. Porwane liście sałaty przekładamy do miski, dodajemy pokrojoną w plastry rzodkiewkę, kilka talarków czerwonej cebuli oraz pokrojoną w cienkie paseczki paprykę – mieszamy i wykładamy obok caprese.
  • 3. Do małej miseczki wlewamy ok 2-3 łyżki dobrej jakości oleju lub oliwy z oliwek, dodajemy sól, świeżo mielony pieprz oraz bazylię – mieszamy, a następnie polewamy przygotowanym sosem caprese oraz sałatkę, Na koniec dekorujemy całość drobno posiekanym szczypiorkiem oraz kwiatami fiołka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować