KOTLETY ZIEMNIACZANE Z CZERWONĄ CEBULKĄ

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne , chrupiące kotlety ziemniaczane z czerwoną cebulką.

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1.5 kg ziemniaków
    2 cebule czerwone
    8 łyżek mąki ziemniaczanej
    1 /2 pęczka natki pietruszki
    2 jajka
    Sól i pieprz do smaku
    Bułka tarta do panierki
    Olej do smażenia

Kotlety ziemniaczane z czerwoną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieram, myję a następnie gotuję w osolonej wodzie. Odcedzam i za pomocą tłuczka dokładnie rozgniatam ziemniaki. Studzę.

    Cebulę obieram, drobno siekam. W rondelku o grubym dnie rozgrzewam olej a następnie smażę cebulę na rumiano. Cebulę pozostawiam do przestygnięcia.

    Do ziemniaków dodaję pozostałe skladniki i cebulę. Doprawiam. Dokładnie mieszam ze sobą. Formuję kotlety, obtaczam w bułce tartej.

    Na rozgrzanej patelni rozgrzewam olej smażę kotlety na rumiano.

Komentarze

Podobne przepisy