JOGURTOWE MUFFINKI TRUSKAWKOWE Z KRUSZONKĄ

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszne, delikatne muffinki jogurtowe wypełnione truskawkami i obficie posypane kruszonką są fantastycznym pomysłem na wiosenno-letni deser.

Koniecznie zróbcie!

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    ( 6-8 sztuk )

    MUFFINKI:
    * mąka pszenna – 1,5 szklanki
    * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
    * cukier – 0,5 szklanki
    * jajko – 1 szt
    * masło – 50 g
    * jogurt naturalny – ok. 120 g
    * wanilia – 1 laska
    * truskawki – 100 g

    KRUSZONKA:
    * zimne masło – 1 czubata łyżka
    * mąka – 2 łyżki
    * cukier – 2 łyżki
    * płatki migdałów – 3 łyżki
    * kokos – 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki Kruszonka

Jogurtowe muffinki truskawkowe z kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    MUFFINKI:

    Roztapiamy masło, truskawki kroimy w kosteczkę.

    Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia.

    W osobnej misce mieszamy jogurt z ziarenkami wanilii , jajkiem i roztopionym masłem.

    Dodajemy cukier i przesianą mąkę, krótko razem mieszamy, dodajemy pokrojone truskawki.

    Ciasto przekładamy do foremek.

    KRUSZONKA:

    Mieszamy razem mąkę i cukier, dodajemy posiekane masło i rozcieramy palcami robiąc kruszonkę.

    Wsypujemy płatki migdałowe i kokos i razem mieszamy.

    Kładziemy na wierzch muffinek i leciutko dociskamy.

    Wkładamy do nagrzanego na 190C piekarnika na ok 20 – 25 minut.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować