Kalafior zapiekany w sosie musztardowym

4.51 (144 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wspaniały dodatek do obiadu lub samodzielne syte danie.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średni kalafior
    400 g śmietany (dałam 18%)
    2 łyżeczki czubate musztardy sarepskiej
    sól
    pieprz
    1 łyżka natki pietruszki
    2 łyżki startego sera żółtego
    2 łyżki startego sera grana padano
Wystaw ocenę:

4.51 (144 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Sosy

Kalafior zapiekany w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora podzielić na różyczki i ugotować w posolonej wodzie, ale na półtwardo.
    Odcedzić i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
    Śmietanę wymieszać z musztardą, solą i pieprzem. Polać kalafiora, a następnie posypać wymieszanymi serami.
    Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż zapiekanka się zarumieni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować