2 kawałki polędwicy z dorsza
200 g makaronu razowego wstążki
100 mrożonego szpinaku w brykiecie
1 średni por
3 ząbki czosnku
1 serek pomidory i bazylia
pasta paprykowa
sól, pieprz
1 łyżka masła
garść oliwek
Dorsz z makaronem w kremowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelni rozgrzać po łyżce oleju i masła. Pora posiekać i wrzucić na tłuszcz, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i szpinak. Smażyć na średnim ogniu aż szpinak się rozpadnie. Rybę obsypać solą i pieprzem i włożyć na patelnie. Podsmażyć razem ze szpinakiem. Całość podlać około 1/2 szklanki wrzątku i dodać serek. Wymieszać. Dodać pastę paprykową, ilość zależna od stopni ostrości jaki chcemy uzyskać :) Doprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron ugotować al dente i wymieszać z sosem. Podawać z uduszoną w sosie rybą. Całość posypać pokrojonymi oliwkami. Smacznego :)
Komentarze