Dorsz z makaronem w kremowym sosie

4.49 (178 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Dorsz duszony w aksamitnym sosie z makaronem

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kawałki polędwicy z dorsza
    200 g makaronu razowego wstążki
    100 mrożonego szpinaku w brykiecie
    1 średni por
    3 ząbki czosnku
    1 serek pomidory i bazylia
    pasta paprykowa
    sól, pieprz
    1 łyżka masła
    garść oliwek
Wystaw ocenę:

4.49 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Polędwica Ryba

Dorsz z makaronem w kremowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzać po łyżce oleju i masła. Pora posiekać i wrzucić na tłuszcz, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i szpinak. Smażyć na średnim ogniu aż szpinak się rozpadnie. Rybę obsypać solą i pieprzem i włożyć na patelnie. Podsmażyć razem ze szpinakiem. Całość podlać około 1/2 szklanki wrzątku i dodać serek. Wymieszać. Dodać pastę paprykową, ilość zależna od stopni ostrości jaki chcemy uzyskać :) Doprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron ugotować al dente i wymieszać z sosem. Podawać z uduszoną w sosie rybą. Całość posypać pokrojonymi oliwkami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryby Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować