Schabowy w mleku moczony

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mieso przygotowane w ten sposob jest delikatne i kruche. Swietna alternatywa dla zwyczajnego schaboszczaka.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    2 sredniej wielkosci cebule
    mleko
    Jajko
    Lyzka delikatu
    Bulka tarta
    Olej do smazenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Schabowy w mleku moczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Moczenie 1. Schab rozbic, przelozyc do miski, cebule pokroic w polplasterki i wylozyc na mieso, zalac mlekiem i odstawic na noc do lodowki.
  • Osuszanie 2. Schab osuszamy za pomoca recznika papierowego.
  • Panierowanie 3. Jajko rozklocamy z delikatem i moczymy kotlet nastepnie panierujemy w bulce tartej.
  • Obrobka termiczna 4. Kotlety smazymy na zloty kolor. Przekladam na blache wylozona papierem do pieczenia i dopiekam w nagrzanym piekarniku do 180*C przez okolo 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować