Fasolka szparagowa zapiekana z mięsem

4.48 (204 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczna i syta. Można ją podawać jako samodzielne danie lub dodatek do obiadu.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 700 g fasolki szparagowej
    500 g mięsa mielonego
    1 cebula
    100 g sera żółtego
    1 łyzka masła klarowanego
    sól
    pieprz
    ostra papryka
Wystaw ocenę:

4.48 (204 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Zapiekanki

Fasolka szparagowa zapiekana z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę ugotować w posolonej wodzie.
    Masło rozgrzać na patelni i zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, a następnie dodać mięso i podsmażyć. Doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką.
    Fasolkę wymieszać z mięsem i włożyć do naczynia do zapiekania.
    Ser zetrzeć na tarce i posypać fasolkę.
    Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż ser się rozpuści.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Mięso mielone Mięso Warzywa Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować