Mazurek kajmakowy z bakaliami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przepyszny mazurek z mąki pełnoziarnistej na czekoladowym spodzie z masa kajmakową i z mieszaną studencką

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 czubatych łyżek mąki pełnoziarnistej
    100 gram zimnego masła pokrojenie w kostkę
    3 łyżki cukru pudru
    3 łyżki lodowatej wody
    1 łyżka kakao
    puszka kajmaku
    mieszanka studencka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Mazurek Kajmak

Mazurek kajmakowy z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki ciasta wsypać do malaksera, mieszać kilka chwil ciasto lub zagnieść ciasto.
    Wkładamy w fili spożywczej do lodówki na 30 minut.
    Rozwałkować ciasto pomiędzy papierami do pieczenia. Zdjąć wierzchnią warstwę papieru , odwrócić i wyłożyć ciasto do nasmarowanej masłem, oprószonej firmy na tartę ( u mnie długi prostokąt). Zdjąć drugą warstwę papieru. Dobrze wygnieść do brzegów. Podziurkować spód widelcem.
    Wyłożyć papierem i obciążyć fasolą. Piec ok 20 minut. Zdjąć papier i dopiec jeszcze z 5 minut- jeśli trzeba.

    Wystudzić.

    Do kajmaku dodać 2 łyżki spirytusu.
    Rozłożyć na całość kajmak gotowy lub z gotowanego mleka skondensowanego.

    Na wierz ułożyć ulubione bakalie z mieszanki studenckiej
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4 (7 ocen)

Zdobywca nagrody

mazurek kajmakowy

4 (7 ocen)

Zdobywca nagrody

Mazurek kajmakowy

mariosylwia :-) Gorąco polecam (-: 1 min

To może cię zainteresować