Mleczno czekoladowe batony z bakaliami

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smak bloku czekoladowego przypomina mi dzieciństwo. Do batonów dodałam jagody goji, miechunkę i preparowane zboża. Pyszny deser.

  • 3 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag mleka w proszku
    1/2 szklanki mleka
    250 g masła roślinnego
    2 duże łyżki kakao
    1/2 szklanki cukru

    bakalie wg uznania:
    po garści żurawiny, orzechów włosków, jagód goji, suszonej miechunki, drobno pokrojonej śliwki suszonej
    ok.2 szklanek ziaren ekspanddowanych może byc tez ryż preparowany

    folia do wyłożenia foremki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Batony Blok czekoladowy

Mleczno czekoladowe batony z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondelka wlać mleko. Dodać cukier i mieszać aż się rozpuści . Następnie dodać masło i kakao. Mieszać aż składniki dobrze się połączą. Kiedy masa lekko ostygnie dosypać mleko w proszku i mieszać. Dodać bakalie oraz preparowane zboża. Mleczną masę dokładnie wymieszać.

    Przełożyć do prostokątnej foremki wyłożonej folią spożywczą. Wierzch można posypać jagodami goji i zbożem preparowanym.

    Odstawić na kilka godzin do lodówki by masa zastygła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Jagody Mleko Orzechy Ryż preparowany

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować