Jajka faszerowane selerem i szynką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Takie jajka są proste w przygotowaniu i smaczne. Możemy je podać na śniadanie jak też na kolacje. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • zestaw a
    składniki podstawowe z zestawu
    1 łyżka ugotowanego selera
    2 małe plastry szynki gotowanej
    1 łyżka jogurtu
    składnik podstawowy dodatkowy
    2 jajka
    składniki robocze
    1/4 małej czerwonej cebuli
    1 łyżeczka majonezu
    sól, pieprz
    dekoracja
    rzeżucha

Jajka faszerowane selerem i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, przekładamy do zimnej wody.Wystudzone obieramy ze skorupek i kroimy wzdłuż na połowy, wyjmujemy żółtka i kroimy nożem lub rozdrabniamy je widelcem. Ugotowany seler kroimy bardzo drobno. Czerwoną cebulę i plastry szynki gotowanej kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie pokrojone składniki przekładamy do miseczki, dodajemy jogurt, majonez, sól i pieprz, mieszamy.Farszem napełniamy białka jajek. Dekorujemy rzeżuchą.

Komentarze

Podobne przepisy