1.Przygotować biszkopt. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę, dalej ubijając dodać cukier. Żółtka wymieszać w miseczce razem z proszkiem do pieczenia i octem (zwiększy się objętość i powstanie pianka). Pianę z białek, połączyć delikatnie z żółtkami oraz przesianą mąką i kakao. Przełożyć na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułka tartą. Piec w temperaturze 180stopni, około 20 min. (sprawdzić patyczkiem)
Masa budyniowa. Przygotować budyń zgodnie z opisem na opakowaniu, ostudzić. Utrzeć z masłem.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier puder i śmietan-fixy.
Czekoladę zetrzeć na tarce.
Na biszkopt wykładamy masę budyniową, następnie układamy warstwę herbatników, rozsmarowujemy masę krówkową, ponownie układamy herbatniki, a na samą górę wykładamy bitą śmietanę i posypujemy czekoladą.
Komentarze