Choć wielu osobom wydaje się, że awokado, a co za tym idzie, również pasta z awokado, to produkty mdłe i bez smaku, my obalamy tę tezę! Przerabiając ten zielony owoc wcale nie trzeba się napracować, a przygotować można wyrazistą przystawkę czy kanapkowe smarowidło. I wręcz przeciwnie - wystarczą dwa-trzy składniki, by pasta smakowała znakomicie.

A dowody na to mamy w naszej galerii, w której znajdziecie aż 8 przepisów na takie zielone pasty. Pamiętajcie też, aby eksperymentować z dodatkami i doprawiać całość według upodobań. Dopiero wtedy pasta z awokado będzie smakowała znakomicie! Idealnie do awokado pasuje skórka i sok z limonki, świeża kolendra czy pietruszka, czerwona cebula i ostra papryczka. Nie zapomnijcie o aromatycznych pomidorach, które są wręcz stworzone dla awokado!

 

Jeśli natomiast jesteście prawdziwymi miłośnikami tego zielonego owocu i pasta to dla was za mało, zobaczcie nasza galerię sałatka z awokado na 18 sposobów. Również i tam znajdziecie wiele inspiracji, z czym te składnik łączyć, a ta wiedza przydać się może do komponowania niebanalnych past z awokado.