Pasta jajeczna zazwyczaj ląduje na naszych talerzach w towarzystwie bułeczki lub kromek chleba, jako kanapkowe smarowidło. Ale pomysłów na jej wykorzystanie jest więcej. Chociażby jako farsz do jajek na wielkanocne śniadanie czy przystawkę na imprezie. Ugotowane na twardo jajka wypełnione kremową pastą z dodatkiem szczypioru, suszonych pomidorów czy wędzonego łososia to pomysł na prostą i smaczną przekąskę. Pasta z jajek sprawdzi się także, by napełnić nią kruche babeczki. Taki finger food to znakomity pomysł na imprezę ze znajomymi – zaspokoi mały głód, można taką babeczkę zjeść „na raz” i nie potrzeba do niego talerza i sztućców.

A jeśli chodzi o dodatki, które sprawią, że pasta jajeczna nie będzie już nigdy nudną pastą kanapkową, polecamy wybrane przez nas przepisy. To aż 14 pomysłów, jak wzbogacić klasyczną pastę z ugotowanych jajek, by zaskakiwała ona smakiem. To co, gotujemy jajka na twardo, dodajemy ulubione składniki i pasta na kanapki gotowa!