Najlepsze placki ziemniaczane to takie, które są chrupiące z wierzchu, a mięciutkie w środku. Okazuje się jednak, że jest patent, który sprawi, że ich smak będzie naprawdę wybitny. Większość z was z pewnością ma ten produkt w swojej lodówce, ponieważ często używa się go do innych potraw.

Sposób na pyszne placki ziemniaczane

Cały sekret polega na dodaniu do masy na placki ziemniaczane łyżki majonezu. Ten popularny składnik kanapek oraz sałatek sprawi, że wasze danie będzie o niebo smaczniejsze, a jego konsystencja - bardziej kremowa. Placki staną się także bardziej delikatne.

Według sprawdzonej receptury do masy ziemniaczanej warto dodać także startą cebulę, czosnek i suszony majeranek. Wzmocnią one smak potrawy, dzięki czemu placki ziemniaczane będą dużo bardziej aromatyczne.

Ciekawe dodatki do placków ziemniaczanych

Jeśli chcecie jeszcze bardziej urozmaicić klasyczne placki ziemniaczane – dodajcie do nich kolorowe warzywa, takie jak marchew lub cukinia. Tradycyjną recepturą możecie też nieco wzbogacić poprzez dodanie natki pietruszki.

Ta potrawa będzie też świetna w smaku, jeśli dorzucicie do niej szynkę oraz ser. Wystarczy dodać je do masy ziemniaczanej, dokładnie wymieszać i upiec z każdej strony na rumiany kolor. Efekt będzie naprawdę świetny.