Zdrowie na talerzu to dwumiesięcznik, w którym znajdziecie mnóstwo inspiracji i porad, jak gotować i jeść wartościowe, a przede wszystkim pyszne posiłki. Redakcja przygotowała przegląd kulinarnych trendów na 2020 rok - podpowiedzi, jak ważne jest picie odpowiedniej ilości wody i czy kwaszone ogórki są faktycznie gorsze od kiszonych. Warzywem sezonu numeru zostały buraki - pąsowe skarby, które dostarczą mnóstwo kwasu foliowego i innych cennych mikroelementów. Po raz drugi pojawia się dział Dietetyczne mity - w którym wyjaśniono, dlaczego błonnik pomaga schudnąć, czy owoce są tuczące i dlaczego dorośli mogą bez obaw jeść nabiał.

 W drugim numerze Zdrowie na talerzu poczytacie też o tym, które produkty pomogą nam na trawienie, a także znajdziecie 5 sposobów na przejedzenie - naprawdę skuteczne i do zrealizowania w każdej kuchni! Do każdej porady znajdziecie wybrane, przetestowane przepisy na pyszne dania oraz napoje. Dla ciekawskich polecamy szczególnie artykuł, co trzeba wiedzieć o dodatkach do żywności, a także porady na domowe wędliny.