Wielka Aukcja miesięcznika ELLE daje Ci taką możliwość. A jak to działa? Ty bierzesz udział w aukcji internetowej i licytujesz udział w wydarzeniu, w którym chcesz uczestniczyć lub przedmiot, którego chciałbyś zostać właścicielem, a jeśli uda Ci się wygrać, wspierasz szczytny cel.
Dochód z aukcji zostanie przekazany na stypendia naukowe dla uczestniczek III edycji konkursu ,,Dziewczyny Przyszłości. Śladami Marii Skłodowskiej-Curie”. Celem konkursu jest promocja i wsparcie wybitnie uzdolnionych studentek kierunków ścisłych, które mają już na swoim koncie pierwsze sukcesy naukowe, w dziedzinach do niedawna uznawanych za domenę mężczyzn. Misją organizatorów konkursu jest uhonorowanie, młodych i ambitnych ,,Dziewczyn Przyszłości”, dla których nauka jest życiową pasją i które już na etapie studiów prowadzą samodzielne badania naukowe.
W tym roku aukcję ELLE wsparło kilkudziesięciu darczyńców: osobistości ze świata mody, sztuki, show-biznesu i polityki, a także luksusowe marki. Na zwycięzców aukcji czekają nie tylko piękne przedmioty, ale również wiele atrakcji m.in. zaproszenia na plany zdjęciowe, lekcje gotowania pod okiem szefa kuchni czy warsztaty kulinarne z rodzeństwem Kręglickich.
Oto aukcje, które powinny zainteresować wszystkich pasjonatów gotowania:
Wizyta na planie „Warsztatów smaku”. Warsztaty smaku to program emitowany przez Kuchnię+, który zna każdy szanujący się pasjonat gotowania. To projekt łączący nie tylko warsztaty pod okiem doświadczonego kucharza, poprzedzone konkursem dla widzów, ale także reality show.
Warsztaty kulinarne z Kręglickimi. Agnieszka i Marcin Kręgliccy, czyli znane rodzeństwo warszawskich restauratorów zapraszają na warsztaty kulinarne w jednej ze swoich restauracji. Oprócz szkolenia na uczestników czekają unikatowe książki Agnieszki Kręglickiej pt. "Spotkania”.
Lekcja gotowania w hotelu The Westin Warsaw. Szkolenie kulinarne pod okiem szefa Janusza Korzyńskiego z hotelu The Westin Warsaw. Idealny sposób, by zobaczyć, jak działa restauracja hotelowa od kuchni i poznać techniki kulinarne stosowane przez najlepszych kucharzy. To niepowtarzalna szansa poznać kuchnię zdrową i lekką w wykonaniu doświadczonego szefa kuchni.
Kolacja z Adamem Chrząstowskim, którego chyba przedstawiać nikomu nie trzeba. Spotkanie z właścicielem krakowskiej restauracji Ancora to nie tylko możliwość zjedzenia pysznej kolacji w doborowym towarzystwie, ale także otrzymania odpowiedzi na wszystkie nurtujące kulinarne pytania i wątpliwości.
W poprzednich edycjach konkursu, dzięki środkom zebranym podczas aukcji ELLE, nagrodzono 21 młodych kobiet, którym przyznano stypendia o łącznej wartości 124 tys. złotych. Dodatkowo laureatkom konkursu ufundowano udział w prestiżowych, międzynarodowych konferencjach naukowych.
Wielki finał konkursu już 30 maja 2012 r.
Komentarze