Wafle ryżowe
- są wypiekane z całych ziaren brązowego ryżu i dlatego dostarczają tych samych składników, co ryż naturalny
- produkt bezglutenowy, szczególnie zalecany dla osób będących na diecie bezglutenowej
- stanowią bogate źródło magnezu, żelaza i witamin A i E oraz naturalnego błonnika: nawet do 8 g w 100 g produktu gotowego (w zależności od rodzaju wafli)
- posiadają wysokie walory dietetyczne (zalecane przy cukrzycy, miażdżycy, chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy, nadciśnieniu tętniczym)
- polecane dla osób dbających o smukłą sylwetkę ? wspomagają odchudzanie jeden wafle to niecałe 40 kcal (codzienne spożywanie jest niezbędne do prawidłowego przebiegu metabolizmu w organizmie)
- zalecane osobom zażywającym środki farmakologiczne
- są wypiekane bez dodatku mąki, cukru, tłuszczów, mleka w proszku
- nie zawierają cholesterolu
- nie zawierają konserwantów, barwników i sztucznych substancji smakowych
- są zdrową alternatywą dla tradycyjnego pieczywa
- znakomicie smakują z serem, warzywami, jajkami, wędliną, jak również na słodko: z dżemem, powidłami oraz owocami
- dostępne smaki: z solą morską, z kukurydzą
Komentarze