Wafle ryżowe

  • są wypiekane z całych ziaren brązowego ryżu i dlatego dostarczają tych samych składników, co ryż naturalny
  • produkt bezglutenowy, szczególnie zalecany dla osób będących na diecie bezglutenowej
  • stanowią bogate źródło magnezu, żelaza i witamin A i E oraz naturalnego błonnika: nawet do 8 g w 100 g produktu gotowego (w zależności od rodzaju wafli)
  • posiadają wysokie walory dietetyczne (zalecane przy cukrzycy, miażdżycy, chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy, nadciśnieniu tętniczym)
  • polecane dla osób dbających o smukłą sylwetkę ? wspomagają odchudzanie jeden wafle to niecałe 40 kcal (codzienne spożywanie jest niezbędne do prawidłowego przebiegu metabolizmu w organizmie)
  • zalecane osobom zażywającym środki farmakologiczne
  • są wypiekane bez dodatku mąki, cukru, tłuszczów, mleka w proszku
  • nie zawierają cholesterolu
  • nie zawierają konserwantów, barwników i sztucznych substancji smakowych
  • są zdrową alternatywą dla tradycyjnego pieczywa
  • znakomicie smakują z serem, warzywami, jajkami, wędliną, jak również na słodko: z dżemem, powidłami oraz owocami
  • dostępne smaki: z solą morską, z kukurydzą