Między 1 a 31 października 2021 przygotuj dowolną liczbę potraw według przepisu z serwisu przyslijprzepis.pl, zamieść zdjęcie i dodaj komentarz pod testowanym przepisem. Temat testowania na październik to jesienne warzywa i grzyby. Możecie wybrać dowolne przepisy z serwisu, pod warunkiem, że znajdą się w nich wybrane produkty - minimum jeden ze składników, ale zachęcamy do wyszukiwania ciekawych połączeń. Nasze produkty na październik to: dynia, cukinia, bakłażan, kabaczek, korzeń pietruszki, seler korzeniowy, marchew, kapusta, jarmuż, cebula, ziemniaki, buraki i kukurydza. W edycji na 2021 wprowadziliśmy konkurs towarzyszący zabawie. Szczegółowy regulamin tutaj, a opis również poniżej.
Zabawa i konkurs Testowanie tematyczne przepisów polega na testowaniu wybranych przepisów zamieszczonych w serwisie przyslijprzepis.pl. Każda testowana potrawa musi być wykonana według przepisu, ale dopuszcza się niewielkie odstępstwa według pomysłu osoby testującej. W komentarzu do przepisu należy zawrzeć swoje uwagi, ewentualnie wprowadzone przez siebie zmiany lub propozycje zmian i dołączyć estetyczne zdjęcie wykonanej potrawy. Można polecić przepis innym użytkownikom, wciskając zielony przycisk „UGOTOWANE POLECAM” pod przepisem. W tym wątku należy zgłosić test podając autora, nazwę potrawy i link do przepisu.
Aby wziąć udział w zabawie należy:
1. Wybrać dowolny przepis zamieszczony na PP, który mieści się w kategorii „Jesienne warzywa i grzyby” i wykonać potrawę według tego przepisu.
2. Zrobić zdjęcie wykonanej potrawy i zamieścić je pod przepisem - korzystając z funkcji Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
3. Pod przepisem dodać autorski, kreatywny komentarz zawierający opinię o potrawie, jej przygotowaniu, proponowanych modyfikacjach.
4. Zgłosić test w tym wątku podając autora i tytuł oraz aktywny link do przepisu.
Konkurs Testowanie Tematyczne Jesienne warzywa i grzyby - nagrody
- Każdy uczestnik konkursu otrzyma od organizatora 20% rabatu na prenumeratę magazynów dostępną na www.kultowy.pl (w obrębie tytułów: Moje Gotowanie, Focus, Burda, Mój Piękny Ogród)
- 3 najbardziej kreatywne zgłoszenia testów (oceniamy zgłoszenie testu, kreatywność autorskiego komentarza) nagrodzimy książkami "Gaijin gotuje. Kuchnia japońska dla nie-Japończyków" autorstwa Orkin Ivan, Ying Chris (1 egzemplarz dla 1 laureata)
- Dodatkowo 3 uczestników konkursu, którzy łącznie przetestują największa liczbę przepisów w trzech edycjach konkursu testowania tematycznego (tj. wrzesień, październik, listopad) otrzyma od organizatora nagrodę w postaci unikatowej drewnianej deski firmy Topolove (1 deska dla 1 laureata).
WYNIKI:
Książki "Gaijin gotuje. Kuchnia japońska dla nie-Japończyków" autorstwa Orkin Ivan, Ying Chris otrzymują:
- ewoola za komentarz, zdjęcie i przetestowany przepis na zupę krem z dyni
- rena123 za komentarz, zdjęcie i przetestowany przepis na ciasto marchewkowe
- AnetaJ za komentarz, zdjęcie i przetestowany przepis na dynię marynowaną
Laureatów prosimy o przesłanie danych do wysyłki nagrody na adres przyslijprzepis@burdamedia.pl
Topolove - ręcznie wytworzone produkty z najwyższej jakości drewna pochodzącego z najróżniejszych zakątków świata. Oryginalność każdego z nich wynika z naturalnie perfekcyjnej niedoskonałości. Specjalnie dla Czytelników przyslijprzepis.pl wybrane zostaną 3 unikatowe, piękne drewniane deski do kuchni lub jadalni.
Książka Gaijin gotuje. Kuchnia japońska dla nie-Japończyków autorstwa Orkin Ivan, Ying Chris wydawnictwo Słowne
Gotuj prosto. Gotuj pięknie. Gotuj po japońsku.
Pozycja wiecznego outsidera w tajemnicym kraju kwitnącej wiśni uczyniła Ivana Orkina dociekliwym, otwartym i pilnym uczniem. Książka Gaijin gotuje podsumowuje prawie trzydziestoletnie doświadczenie autora ze wspaniałą tradycją kulinarną Japonii. Orkin sprawia, że to, co skomplikowane, staje się proste i dostępne dla każdego, kto ma w sobie ciekawość świata.
W książce znajdziesz przepisy na wszystkie okazje.
- Przygotuj pyszne i pożywne kociołki z mięsem kurczaka lub wołowiną.
- Urządź własne temaki party, oczaruj znajomych stołem z oden.
- Naucz się przygotowywać idealnego tonkatsu i zwiń swoją pierwszą wielką rolkę sushi.
Ta książka cię zaskoczy i uwiedzie. Dzięki niej zasmakujesz w prostocie i uważności.
Komentarze