Książka Lidii Milewskiej "Smaki Grecji. Przepisy prosto z gaju oliwnego" to coś dla wielbicieli prostych przepisów i małej ilości tekstu, który zwykle "okrasza" receptury kulinarne.

Na wstęp autorka poświęciła jedną stronę, na każdy przepis dwie - jedna strona to spis składników i przygotowania zapisany dużą czcionką, a druga zdjęcie potrawy. Przy każdym przepisie zamieściła swoje uwagi i wskazówki- uważam to za duży plus.Cała książka utrzymana została w klimacie śródziemnomorskim, biało- niebieska okładka i kolorowe, ostre zdjęcia prezentują się na prawdę bardzo ładnie. Ucieszą się ci, którzy poszukują szybkich dań wraz z cennymi wskazówkami oraz nieprzekłamanymi fotografiami, bez zbędnego wgłębiania się w tradycje i kulturę kulinarną danego kraju. Pani Lidia owszem wspomniała o niej, ale krótko i zwięźle. Ja czuję lekki niedosyt, ale czegoż wymagać po książce, która liczy niespełna 160 stron w formacie A5 ?

logo