W atmosferze zbliżających się świąt Bożego Narodzenia redakcja magazynu i serwisu przyslijprzepis.pl wspólnie z zaproszonymi czytelnikami dekorowała pierniczki, robiła świąteczne dekoracje i kosztowała dań nie tylko na Wigilię. Gościem specjalnym spotkania był szef kuchni Tomasz Jakubiak, prowadzący program „Sztuka Mięsa” na FoodNetwork.

Jedną z atrakcji dla gości był kulinarny konkurs świątecznych potraw. Spośród licznych ciast, pierniczków, sałatek i wytrawnych przekąsek wybrane zostały trzy najlepsze dania, a ich autorzy otrzymali zestawy prezentowe.  Jury, czyli Tomasz Jakubiak i wydawca serwisów kulinarnych Martyna Szydłowska, nie mieli łatwego zadania! Najbardziej urzekł ich tort makowy, krokiety z wafli i drożdżowe choineczki z makiem. Wyróżnienia specjalne otrzymali mali uczestnicy, którzy własnoręcznie przygotowali ciasteczka renifery i wigilijne paszteciki.

W trakcie spotkania była okazja do spróbowania specjałów od partnerów wydarzenia: Cedrob S.A., Duda, Kraina Kraka, Piekarnie Cukiernie Putka, Hortex i Dr. Oetker Polska.

Mamy nadzieję, że pierwsze udane spotkanie z czytelnikami to początek tradycji przedświątecznych wydarzeń magazynu i serwisu „Przyślij Przepis”.