Dzisiaj chciałabym polecić książkę dzięki której przyjęcie w "dwie godziny" jest możliwe, a my:
po 1- nie narobimy się;
po 2- będziemy spijać komplementy z ust biesiadników;
po 3- najemy się do granic możliwości ;
po 4- wydamy mniej pieniędzy niż sie spodziewamy ;
po 5- przyjęcia na stałe wpiszą się w nasz kalendarz;

Książka ta jest dla osób chcących zaskoczyć swoich przyjaciół i przygotować sm   aczne, szybkie przyjęcie w stylu włoskim.
Przepisy są proste, czytelne, dobrze opisane, z podpowiedziami na urozmaicenia. Wzbogacone pięknymi zdjęciami.
Ja bym opisała je jednym zdaniem "W prostocie siła"- bo z kilku składników można wyczarować kolorowe, smaczne i szybkie danie, które zachwyci niejedno podniebienie.

Jest to fantastyczna książka zarówno dla osób dopiero zaczynających swoją przygodę kulinarną jak i wytrawnych kucharzy, z której można czerpać inspiracje jak i gotowe pomysły.
Dzięki tej pozycji  przygotujemy niebywałe przyjęcie z przystawkami, sosami, sałatkami, daniami głównymi jak i deserami. Stół będzie zastawiony kolorowymi, smacznymi potrawami, które szybko przygotujemy, by móc delektować się już później tylko jedzeniem i rozmową.

Książka pozwala przełamać stereotyp, że aby stworzyć wykwintne dania trzeba spędzić pół dnia w kuchni i wydać spore pieniądze. Składniki są łatwo dostępne, większość posiadamy od ręki w kuchennych szafkach.
Mamy do wyboru 92 przepisy na proste, sprawdzone i łatwe dania w prawdziwie włoskim stylu.

Autorka ponadto bardzo dowcipnie opisuje swoje perypetie przyjęciowe oraz podaje praktyczne wskazówki np. jak zrobić zakupy, jak podawać dania itp. co ułatwi nam planowanie.

Kim jest autorka?

Anna Lucci jest dziennikarką. Pracowała m.in. w takich magazynach jak "Twój Styl", "Pani", "Sukces".
Od 20 lat dzieli swoje życie między Warszawę i Rzym. W Rzymie ma rodzinę i dom, w Warszawie realizuje swoje projekty zawodowe.
Do tej pory ukazały się 2 książki z tej serii:

  • "PROSTO i PRESTO- przyjmujemy gości"
  • "PROSTO i PRESTO- Włoska kuchnia dla żyjących w biegu"