Gospodarzem sobotniego spotkania w restauracji Meltemi, znajdującej się w Warszawie, ul. Opaczewska 43/1, był jej szef kuchni, Dimitrios Anastasopoulos. Podczas degustacji zaprezentowane zostały dania będące tematem niedzielnych zajęć.

Drugi dzień warsztatów, czyli niedziela 23 września, to już tradycyjnie spotkanie w Centrum Techniki Kulinarnej i nauka przyrządzania wyśmienitych potraw, w tej edycji z ryb i owoców morza. Prowadzący – Dimitrios Anastopoulos oraz Marcin Budynek uczyli Gości przygotowywania pieczonych krokiecików z dorsza z bobem, kalmarów z sosem z czerwonej papryki z musem z kalafiora, krewetek z warzywami i suszonymi pomidorami, pieczonego łososia ze świeżymi ziołami i ciepłą sałatką z fasolki szparagowej, grillowanego tuńczyka z bukietem sałat i sosem pomidorowo-oliwkowym z dodatkiem puree buraczkowego, szaszłyków rybnych oraz duszonego łososia z dodatkiem smażonej rukoli i zielonego groszku. Każdy z Uczestników Warsztatów otrzymał fartuch COOKie oraz prezent od firmy Hortex – nowego partnera projektu.


Zdjęcia ze wszystkich edycji warsztatów oraz przepisy, według których przygotowywane zostały podczas zajęć dania, znaleźć można w internecie na stronach partnerskich, tj:
e-mieszkanie.pl, w serwisie kobieta.wp.pl oraz na oficjalnej stronie projektu: warsztaty-pak.pl.  
Zapraszamy również do polubienia nas na Facebooku.


Podczas warsztatów realizowany był felieton do programu TVP2 „Pytanie na Śniadanie”, którego emisja zaplanowana jest na poniedziałek, 22 października, między 8:30 a 10:45.

Na kolejne warsztaty można się zgłosić poprzez naszą stronę.

Kliknij tutaj, aby zobaczyć więcej zdjęć z piątej edycji warsztatów!

Zobacz relację z tych warsztatów!

Partnerzy warsztatów kulinarnych:

logo

SagaAlmaWiteksfit easyCookie e-mieszanie

TVP2Pytanie na śniadanieKobieta WpWP