Pani domu dużą wagę przywiązuje do zdrowego odżywiania. „Sałatki i surówki to w codziennym jadłospisie podstawa”, potwierdza jej mąż Artur. I chociaż po cichu przyznaje, że woli bardziej kaloryczne dania, na każdym kroku chwali żonę za różnorodną i kolorową kuchnię. „Od kilku lat mamy działkę, na której uprawiamy warzywa”, mówi Kamila. „Jesteśmy pewni, że są smaczne i zdrowe, a poza tym można troszkę zaoszczędzić”. 8-letni Maciek chce być sportowcem, najbardziej lubi pływanie oraz aikido. W jego diecie nie może więc zabraknąć witamin i minerałów. Gdy wraca ze szkoły, razem z mamą przygotowują zdrowy posiłek dla całej rodziny, a mała Gabrysia aż rwie się do pomocy przy krojeniu.

Dla każdego coś smacznego

Jako przystawkę do dzisiejszego obiadu Kamila zaproponowała dwie sałatki. Obie można szybko przygotować, ale smakują zupełnie inaczej. Przysmakiem Maćka jest pożywna z kotlecikami sojowymi, nazywana przez rodzinę „wietnamską”. 2,5-letnia Gabi uwielbia słodziutką sałatkę z ananasem, która przypadła też do gustu Arturowi, bo jest z  kurczakiem. Dzięki zaangażowaniu i rodziców, i dzieci, praca idzie szybko i sprawnie. Dzieci pod czujnym okiem Artura kroją warzywa, w tym czasie Kamila smaży ugotowane w bulionie kotleciki sojowe i kurczaka. Teraz trzeba tylko doprawić potrawy i udekorować, aby były jeszcze bardziej apetyczne. I jedna, i druga smakują znakomicie.