Im dłuższe, cieplejsze i słoneczne dni  tym więcej czasu spędzamy na świeżym powietrzu. Spacery, rowerowe wycieczki, grill czy piknik wymagają od nas, by mieć pod ręką coś do zjedzenia, kiedy chwyci nas mały głód.  Warto przygotować coś szybkiego, by nie tracić czasu na długie stanie w kuchni i móc cieszyć się wspaniałą pogodą.

Drobne przekąski nie tylko świetnie smakują, ale i cieszą oko. Ich małe, nietypowe, czasem intrygujące kształty i kolory zainteresują nawet tych, którzy będą zajęci aktywnym wypoczynkiem na zielonej trawce. Zamiast zapychających drożdżowych bułek czy słodkich muffinków lepiej wybrać przekąski wytrawne.

Przygotujmy je na bazie ciasta kruchego lub francuskiego, które znajdziemy w każdym większym sklepie spożywczym. Znane smaki i połączenia zyskają dzięki nieznacznym zmianom i innowacjom. Dodatek np. suszonych pomidorów w oleju z ziołami OLE! do ulubionej tarty upieczonej w mniejszych foremkach, jako pojedyncze porcje, stworzy z niej nowe danie idealne na piknik. Do suszonych pomidorów z kaparami w oleju z ziołami OLE! pasuje też ser feta, a jeszcze bardziej ser solankowy FELISOS z zielonymi oliwkami w oleju OLE!

Jeśli zależy Wam na lekkich przekąskach, wybierzcie wszelkiego typu koreczki. Do wędlin, serów, świeżych warzyw pasować też będą Cebulka marynowana srebrnaser solankowy FELISOS z zielonymi oliwkami w oleju OLE! i czosnek egzotyczny w oleju OLE! Warzywa, takie jak pieczarki w zalewie naturalnej OLE! czy FILAGGIO pieczarki nadziewane serem o smaku pomidorowym OLE! będą też świetną bazą do wszelkiego rodzaju roladek – wystarczy zawinąć pieczarki lub oliwki nadziewane pastą paprykową OLE! plastrem sera, ulubionej wędliny czy szynki, nadziać na wykałaczki i przekąska na jeden kęs gotowa.