Chociaż po zimie spragnieni jesteśmy świeżych warzyw, a sałata czy rzodkiewka zdają się do nas uśmiechać - lepiej uważać i wziąć nowalijki pod lupę.

Bo to, co zdaje nam się świeze i apetyczne - hoduje się w szklarniach i sztucznie nawozi.  A sztuczne nawozy sprawiają, że warzywa stają się aż nienaturalnie duże. Jeśli więc nie chcesz wprowadzać z jedzeniem do organizmu chemii, ale tęsknisz za świeżymi warzywami - sięgnij po produkty ekologiczne. Nie sięgaj natomiast po warzywa o nienaturalnym kolorze i pozbawione zapachu. Zawsze lepiej zwrócić się w stronę mrożonek niż kupować niepewne produkty.

A najlepiej zacznij hodować warzywa na własnym balkonie! Zdrowie, ekologia i satysfakcja gwarantowane!

 

Kiedy więc wybierzesz już zdrowe produkty - zobacz przepisy na potrawy z nowalijkami!

Wiosenne marzenieSałatka z tuńczykiem i rzodkiewkamiSpaghetti alla nowalijka
wiosenne marzeniesałatka z tuńczykiem i rzodkiewkamispaghetti alla nowalijka