Są takie produkty, po które sięgamy w sklepie autmatycznie i z przyzwyczajenia, bez zastanowienia. A dużo większą przyjemnością niż kupno budyniu w proszku oraz sosu z konserwantami i barwnikami będzie zrobienie ich samodzielnie ze świeżych, naturalnych składników. Nie zajmuje to dużo czasu, a smak jest nieporównywalnie lepszy.

Zapoznaj się z domowymi sposobami na półprodukty:

Nie kupuj półproduktów – sos vinegret

Nie kupuj półproduktów - musztarda

Nie kupuj półproduktów – kostka rosołowa

Nie kupuj półproduktów – ketchup

Nie kupuj półproduktów – majonez

Nie kupuj półporduktów - ćwikła

Nie kupuj półproduktów - twaróg

Nie kupuj półproduktów - jogurt

Nie kupuj półproduktów - sos pomidorowy

Nie kupuj półproduktów - salsa

Nie kupuj półproduktów - budyń

Nie kupuj półproduktów - ekstrakt waniliowy

Nie kupuj półproduktów - makaron

Nie kupuj półporduktów - cukier waniliowy