Książka zawierająca wspaniałe, apetyczne i zdrowe przepisy oraz piękne zdjęcia. Moim pierwszym skojarzeniem gdy przeglądałam tą pozycję było, że nadaje się na prezent, nie tylko dla miłośników kuchni i nie tylko dla jaroszy.
Książka podzielona jest na pory roku. Każdą poprzedza krótki wstęp wraz ze zdjęciem.
Wyruszając w fotograficzną i smaczną opowieść z autorką, możemy podziwiać zarówno zdjęcia urokliwych Bieszczad, otoczenia jak i kulinarnych propozycji pełnych kolorów, smaków i aromatów.
Książka niewątpliwie napisana przez entuzjastkę gotowania, osobę pełną optymizmu i radości życia, a to niewątpliwie przekłada się na odbiór i chęci uczestnictwa w tej przygodzie.
Przepisy są bardzo czytelne, proste z oryginalnymi rozwiązaniami. Pełne świeżych ziół , przypraw. Tak by w domu unosił się zapach budzący apatyt.
Zauroczyły mnie przepisy znane ale w nowych odsłonach np. Placki ziemniaczane z orzechami, Fasolka szparagowa z wędzonym serem czy brzoskwinie z lodami i sosem malinowym.
Każdy znajdzie w tej książce coś dla siebie.
Na okładce widnieje napis: "Książka na pewno Cię zainspiruje, oczaruje i umili gotowanie"- potwierdzam mnie oczarowała i inspiruje nieustająco.
Komentarze