Choć wiele osób kojarzy Amerykę z kalorycznymi i tłustymi fast foodami, kraj ten ma do zaoferowania wiele wyszukanych i smakowitych dań. Cechą charakterystyczną jest czerpanie z tradycyjnych kuchni świata i przerabianie dań na różne sposoby. Dlatego też wiele dań, uważanych za typowo amerykańskie, może mieć swój rodowód w kuchniach innych narodów.

Ze względu na ogromny rozmiar kraju można wyróżnić wiele odmian kuchni regionalnych kuchni amerykańskiej. I tak na wybrzeżu króluję ryby i owoce morza, południowy zachód należy do kuchni Tex-Mex, a środkowy zachód to królestwo steków.

Ameryka ma do zaoferowania o wiele więcej, niż może nam się wydawać, dlatego wypróbujcie przepisy autorstwa grumko i sblister:

Pikantna zupa z dyni

Naleśniki z Milwaukee

Sandwicz z tuńczykiem

Zapiekanka Yankee Noodle Dandy

Żeberka w sosie kawowym

Bułeczki z nadzieniem cynamonowym

Marzysz o dalekich podróżach, zastanawiasz się, gdzie spędzić urlop? Podróżuj z siegotuje.pl! Zanim odwiedzisz dany kraj, dowiedz się, co warto zamówić w lokalnej restauracji - Kuchnia dookoła świata.