Wyślij przepis i zdjęcie potrawy inspirowanej kuchnia śródziemnomorską na adres: konkurspodravka@burdamedia.pl
Na zgłoszenia czekamy do 05.06.2016 r.
Nagrodą jest wycieczka do Chorwacji dla dwóch osób o wartości 4000 zł.
Regulamin konkursu na www.podravka.pl
Ku inspiracji - Penne à la arrabiata
Składniki:
500 g makaronu penne Podravka
200 ml przecieru pomidorowego Podravka
390 g pomidorów krojonych z chilli Podravka
1 kostka bulionowa warzywna Vegeta
150 g cebuli
1 łyżka oliwy z oliwek
2 łyżki octu balsamicznego
20 g parmezanu
Sposób przygotowania:
Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie. Dodać pomidory krojone z chili, przecier pomidorowy Podravka i ocet balsamiczny. Całość wymieszać i zagotować.
Dodać kostkę bulionową warzywną Vegeta. Gotować na wolnym ogniu ok. 5 minut, aż sos zgęstnieje. Ugotowany makaron wymieszać z sosem. Danie podawać na ciepło posypane tartym parmezanem.
Smacznego!
Materiały promocyjne
Komentarze