Wyślij przepis i zdjęcie potrawy inspirowanej kuchnia śródziemnomorską na adres: konkurspodravka@burdamedia.pl

Na zgłoszenia czekamy do 05.06.2016 r.

Nagrodą jest wycieczka do Chorwacji dla dwóch osób o wartości 4000 zł.

Regulamin konkursu na www.podravka.pl

Ku inspiracji - Penne à la arrabiata

Składniki:

500 g makaronu penne Podravka

200 ml przecieru pomidorowego Podravka
390 g pomidorów krojonych z chilli Podravka 

1 kostka bulionowa warzywna Vegeta

150 g cebuli 

1 łyżka oliwy z oliwek

2 łyżki octu balsamicznego

20 g parmezanu  

Sposób przygotowania:

Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie. Dodać pomidory krojone z chili, przecier pomidorowy Podravka i ocet balsamiczny.  Całość wymieszać i zagotować.

Dodać kostkę bulionową warzywną Vegeta. Gotować na wolnym ogniu ok. 5 minut, aż sos zgęstnieje. Ugotowany makaron wymieszać z sosem. Danie podawać na ciepło posypane tartym parmezanem.

Smacznego!

Materiały promocyjne