20 września 2014 r w Pinczynie na Kociewiu odbyła się kulinarna impreza pod nazwą Kociewska Bulwa. Biorą w niej udział koła gospodyń z Kociewia, w tym roku zglosiło się 10 kół i tyle potraw z ziemnaika brało udział w konkursie kulinarnym. Konkurs odbywał się podczas Dożynek Gminnych i wielu mieszkańców i gości brało udział w tym wydarzeniu. Ja zostałam zaproszona do komisji oceniającej smak, wygląg i tradycję potrawy wraz ze znanym krytykiem kulinarnym Panem Arturem Michną. Były golce z grzybami, z twarogiem, mięsem, kluski ziemniaczane, kiszka ziemniaczana, nawet sernik z ziemniakami. Przekonałam się jak trudno być jurorem i oceniać potrawy, ale jakoś daliśmy radę i udało nam się wybrać te najlepsze. Czułam się zaszczycona,  zwłaszcza kiedy przedstawiono mnie jako kreatorkę smaku, znawcę kuchni regionalnej i autorkę ksiązki kucharskiej. Wspaniała impreza pełna regionalnych smaków, ciekawych ludzi i dobrej zabawy.