• Wytnij, a następnie jedz nożem i widelcem.

Jest to najbardziej elegancki sposób jedzenia pizzy. Powinniśmy z niego skorzystać w momencie, w którym chcemy jej spróbować wraz z sosem lub jeść na jeden kęs.

  • Złóż plaster pizzy na pół.

Zegnij pizzę tak, aby jej rogi stykały się, a całość była złożone w literkę „U”. Dzięki temu unikniesz wypadania dodatków i na pewno nie pobrudzisz odzieży ani stołu.

  • Pizza bez dodatków.

Jeśli chcesz jeść osobno dodatki i placek, bez skrępowania możesz to zrobić. Użyj do tego tępej strony noża. Podczas ściągania dodatków z pizzy zsuwaj je na bok talerza i jedz jak sałatkę. Od czasu do czasu zagryzaj plackiem.

  • Zjedz kawałek biorąc go w rękę.

Wiele osób preferuje ten sposób, ponieważ jest najszybszy i najprostszy. Mimo, że sosy mogą spadać, a stopiony ser się ciągnie, smak pizzy na tym absolutnie nie traci.

  • Zacznij jedzenie od górnej skórki.

Kto powiedział, że pizzę należy jeść zaczynając od czubka trójkącika? Jeśli tak jest nam wygodniej, bez skrępowania jedzmy ją od końca.

  • Urywaj kawałki pizzy i maczaj je w sosie.

 

Do tego sposobu jedzenia użyj ulubionych sosów. Dzięki odrywaniu kawałków, każdy z nich będzie na jeden kęs.

  • Zostaw skórkę.

Wiele osób nie przepada za suchymi końcówkami pizzy. Z tego też powodu, po zjedzeniu części z dodatkami, zostawiamy je samotnie na talerzu. I nie ma w tym nic złego! Zawsze możemy je przecież wykorzystać, kładąc na nich ser i ulubione przyprawy. Następnie wkładamy je do piekarnika, a już po chwili otrzymujemy pyszną przekąskę.