Amerykańska kuchnia - dużo więcej niż hamburger!

Kwietniowym zadaniem uczestników konkursu BlogerChef będzie zaprezentowanie ciekawego dania głównego oraz przystawki bądź deseru, inspirowanego kuchnią amerykańską. Blogerzy udowodnią, że kuchnia amerykańska to nie tylko hamburgery. Powstanie m.in. nowoorleańska jambalaya, meksykański dip guacamole, cytrynowa tarta rodem z Florydy, czekoladowe brownies i wiele innych smakowitości, które znaleźć można w galerii na fanpage BlogerChef’a

Nowoczesna kuchnia i nowoczesny design

IV półfinał konkursu BlogerChef gościć będzie nowoczesny hotel i SPA POZIOM 511****, położony w Podzamczu k. Ogrodzieńca na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej. Miejsce to jest laureatem wielu prestiżowych nagród. W 2012 r. POZIOM 511**** uhonorowany został tytułem Luksusowej Marki Roku, a także prestiżową nagrodą Eurobuild Award  dla najlepszego hotelu w Europie Środkowo-Wschodniej.

Profesjonalnie parzona kawa i lokalne prażonki

Uczestnikom konkursu BlogerChef hotel zapewni moc dodatkowych wrażeń. Przed półfinałowymi zmaganiami zostaną zaproszeni na warsztaty baristyczne podczas których dowiedzą się jak zaparzyć idealną kawę. Prowadzący, kierownik gastronomii Marek Mocny, przybliży także sztukę tworzenia wzorów na kawowej piance. Ponadto przygotuje wraz z blogerami lokalny specjał – prażonki, czyli przyrządzane w żeliwnym kociołku, na ognisku jednogarnkowe danie.

Poziom 511 zaprasza!

Myślę, że nowoczesny design, hołdujący prostym formom i funkcjonalności przypadnie do gustu uczestnikom BlogerChef’a. Zapraszam również do korzystania z basenu, SPA oraz świata kosmetyków Dr Ireny Eris, gdyż jesteśmy pierwszym w Polsce oficjalnym salonem partnerskim tej marki. – mówi M. Mocny.

Fanpage konkursu

Strona internetowa konkursu

Patronat honorowy nad konkursem sprawuje Fundacja Klubu Szefów Kuchni

Patronat medialny: Smaker.pl, Internia.pl, NaszeMiasto.pl, PolskaGotuje.pl, JedzJedz.pl, NewsGastro.pl, Horeca.pl

Partnerzy: Kenwood, DeLonghi, Stalgast, Fiskars, Big Green Egg, Porcelana Bogucice, wydawnictwo MUZA, Hotel Poziom 511 Design&Spa, Mielżyński Wines-Spirits-Specialities

Sponsorzy: Winiary, Oerlemans, Jan Niezbędny, OLE!, Kenolux, system jakości QAFP, Delikatesy Alma

Organizatorzy:

Katarzyna Szatkowska – dietetyk, autorka bloga kulinarnego „W Krainie Smaku”. Zajmuje się też organizowaniem i prowadzeniem wydarzeń kulinarnych oraz o tematyce żywieniowej. Ponadto jest ekspertem-dietetykiem portalu opiekanadchorym.pl i doktorantką na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu.

Marek Bielski – twórca Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”, którego celem jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się eksperci, reprezentujący m.in. Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Fundację Klubu Szefów Kuchni oraz organizacje branżowe.

Informacja prasowa