Europejska klasyka w nowej odsłonie
Gospodarzem marcowego, III półfinału konkursu BlogerChef będzie Hotel Verde Montana**** Wellness & Spa. Jest to nowoczesny obiekt położony w Kudowie Zdroju, centrum atrakcji Narodowego Parku Gór Stołowych. W jego wnętrzach, wybrana ósemka blogerów kulinarnych będzie wspólnie przyrządzać dania i desery inspirowane kuchnią zachodnioeuropejską oraz skandynawską. W menu znajdzie się m.in. autorska interpretacja słynnych francuskich naleśników – crepes suzette, portugalskie tartaletki czy angielskie dekorowane babeczki – cupcakes. Wszystkie przepisy można zaleźć na fanpage konkursu BlogerChef.
Doskonała kuchnia i wodne atrakcje
Na uczestników czekają wspaniałe krajobrazy, wspaniałe wnętrza i wspaniałe jedzenie. W piątkowy wieczór poprzedzający konkurs, szef kuchni Hotelu Verde Montana**** - Łukasz Grabowski wraz z Tomaszem Szymańskim poprowadzi pokaz gotowania techniką sous-vide. W wieczorze integracyjnym uczestniczyć będzie również browar Pilsner Urquell i jego produkty.
Dzięki udanej współpracy z Hotelem i wyjątkowemu zaangażowaniu szefa gastronomii Hotelu Verde Montana**** – Wiesławowi Boberowi, po sobotnim konkursowym gotowaniu nasi półfinaliści na pewno nie pojadą od razu do domu. – zapewnia organizator konkursu Marek Bielski. Blogerzy zostaną zaproszeni na elegancki bankiet, prezentujący kulinarny kunsz hotelowej kuchni. Dodatkowych wrażeń dostarczy też pokaz barmański. Ponadto uczestnicy BlogerChef’a i zaproszeni goście będą mogli korzystać z hotelowego Parku Wodnego „Zielona wySPA”. Mnóstwo emocji i dobrej zabawy zapewni z pewnością basen z gejzerami wodnymi, jacuzzi czy zjeżdżalnia.
Hotel Verde Montana**** zaprasza blogerów!
Bardzo cieszymy się, że kolejna grupa blogerów będzie miała okazję wspólnie gotować swoje własne dania. Pod okiem najlepszych szefów kuchni.- Deklaruje Katarzyna Szatkowska, blogerka kulinarna i organizatorka konkursu BlogerChef. A Wiesław Bober dodaje: - Będzie mi niezmiernie miło gościć blogerów w Hotelu Verde Montana****. Jestem ciekaw jak gotują nieprofesjonaliści, jaką dysponują wiedzą kulinarną. My ze swej strony postaramy się podzielić naszym doświadczeniem kulinarnym, a nasi kucharze przygotują ciekawy pokaz. By każdy przeżył niezapomniane chwile. Zapraszam serdecznie.
Patronat honorowy nad konkursem sprawuje Fundacja Klubu Szefów Kuchni
Patronat medialny: Smaker.pl, Internia.pl, NaszeMiasto.pl, PolskaGotuje.pl, JedzJedz.pl, NewsGastro.pl, Horeca.pl
Partnerzy: Kenwood, Stalgast, Fiskars, Big Green Egg, BGH Network, wydawnictwo MUZA, Podkarpacka Regionalna Organizacja Turystyczna, Zamek Dubiecko
Sponsorzy: Winiary, Oerlemans, Jan Niezbędny, Ole!, Kenolux, system jakości QAFP
Organizatorzy:
Katarzyna Szatkowska – dietetyk, autorka bloga kulinarnego „W Krainie Smaku”. Zajmuje się też organizowaniem i prowadzeniem wydarzeń kulinarnych oraz o tematyce żywieniowej. Ponadto jest ekspertem-dietetykiem portalu opiekanadchorym.pl i doktorantką na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu.
Marek Bielski – twórca Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”, którego celem jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się eksperci, reprezentujący m.in. Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Fundację Klubu Szefów Kuchni oraz organizacje branżowe.
Informacja prasowa
Komentarze