Grzybek tybetański - właściwości

1.Kefir z grzybka reguluje przemianę materii

2.Wspomaga leczenie chorób serca

3.Jest probiotykiem

4.Reguluje ciśnienie tętnicze

5.Leczy wątrobę, śledzionę i trzustkę

6.Dobrze działa na pęchęrz

7.Leczy choroby dróg żółciowych

8.Wzbogaca mleko w witaminy

9.Hamuje proces starzenia komórek somatycznych

Grzybek tybetański - hodowla

zalewamy 2 łyżeczki grzybka 1 szklanką mleka, po 24 godzinach cedzimy go i mieszamy przez sitko plastikowe, plastikową łyżeczką. Ponownie umieszczamy grzybka w umytym słoiku  i zalewamy mlekiem i tak codziennie. Odcedzony kefir wypijamy, codziennie przez 20 dni i robimy 10 dniową przerwę. Grzybek z dnia na dzień się rozmnaża, także możemy się nim podzielić ze znajomymi. Jeżeli nie używamy grzybka możemy go zamrozić, a gdy nam będzie potrzebny to go rozmrażamy. Ja grzybka dostałam od mamy, właśnie go rozmroziłam i zaczęłam kurację.