Grzybek tybetański - właściwości
1.Kefir z grzybka reguluje przemianę materii
2.Wspomaga leczenie chorób serca
3.Jest probiotykiem
4.Reguluje ciśnienie tętnicze
5.Leczy wątrobę, śledzionę i trzustkę
6.Dobrze działa na pęchęrz
7.Leczy choroby dróg żółciowych
8.Wzbogaca mleko w witaminy
9.Hamuje proces starzenia komórek somatycznych
Grzybek tybetański - hodowla
zalewamy 2 łyżeczki grzybka 1 szklanką mleka, po 24 godzinach cedzimy go i mieszamy przez sitko plastikowe, plastikową łyżeczką. Ponownie umieszczamy grzybka w umytym słoiku i zalewamy mlekiem i tak codziennie. Odcedzony kefir wypijamy, codziennie przez 20 dni i robimy 10 dniową przerwę. Grzybek z dnia na dzień się rozmnaża, także możemy się nim podzielić ze znajomymi. Jeżeli nie używamy grzybka możemy go zamrozić, a gdy nam będzie potrzebny to go rozmrażamy. Ja grzybka dostałam od mamy, właśnie go rozmroziłam i zaczęłam kurację.
Komentarze