Po co zadawać sobie wiele trudu z długim gotowaniem nóżek jeśli dużo szybciej można przygotować smaczną galaretkę z kurczaka.A do takiej galaretki,oprócz gotowanego mięsa lub pieczonego mięsa,wystarczy trochę żelatyny i bulionu ze słoika lub kostki.Można ,ale to będzie całkieminna galaretka nie tak wartoścuiowa ani esencjonalna i smaczna jak ta tradycyjna z nóżek.Wiadomo że zawierają dużo kleju czyli znakomitej naturalnej żelatyny i dlatego galaretka z nich świetnie się zsiada i nie wymaga dodatku żelatyny z torebki.Oczywiście nie namawiam do częstego przyrządzania tradycyjnych nóżek zimnych,bo na pewno jest brak czasu i ochoty.Ale może 1-2 razy w roku dla swoich domowników a także dla gości warto zadać sobie trochę truduktóry na pewno wszyscy to docenią.Corza rzadziej nasze polskie tradycyjne potrawy pojawiają się u nas na stołach.