Wybierając Jabłka Grójeckie, działasz na rzecz ochrony środowiska. Po pierwsze: transport jabłka wyprodukowanego regionalnie pozostawia mniejszy ślad węglowy. Nie musi ono lecieć samolotem lub płynąć statkiem, pokonując tysiące kilometrów, a tym samym zwiększać emisję CO2. Trafia do waszych domów praktycznie od razu. Po drugie: Jabłka Grójeckie, jako produkt posiadający Chronione Oznaczenie Geograficzne, muszą spełniać bardzo restrykcyjne obostrzenia dotyczące bezpieczeństwa i produkcji żywności, a także włączają się w ogólnoeuropejskie strategie zrównoważonego rolnictwa oraz strategię „od pola do stołu”. W praktyce przekłada się to na działania zmierzające do oszczędności wody – dzięki zastosowaniu nowoczesnych kropelkowych systemów nawadniających, tworzeniu łąk w sadach oraz stosowaniu biologicznych środków ochrony roślin.

Jabłka Grójeckie dbają również o pszczoły. W naszych sadach stawiamy ule, pomagamy pszczelarzom, budujemy domki dla pszczół murarek. Dzięki temu macie pewność, że Jabłka Grójeckie są zdrowym, bezpiecznym produktem, który ma niepowtarzalny smak, aromat i został wyprodukowany przez takie same rodziny jak wasza. Różnica jest jedna – dla naszych sadowników jabłko to prawdziwa sztuka. Sztuka tworzenia jabłek.