W czwartki piątki i soboty w ramach bufetu Surf&Turf dania z Tajlandii serwowane są razem z rybami i najlepszymi owocami morza.

Na kulinarną podróż do Tajlandii zapraszają Pongthep Aroonsang – tajski Szef Kuchni oraz Stanisław Bobowski – Szef Kuchni hotelu Radisson Blu w Krakowie. Kucharze ułożyli razem oryginalne menu serwowane w ramach bufetu Surf&Turf – w jego skłądzie znalazły się między innymi:

Kurczak TOM KHA

Ciasteczka Rybne z sosem ze słodkiego chilli

Kurczak w zielonym curry

Kurczak w mleku kokosowym z galangalem

Wołowina w czerownym curry z orzechami nerkowca

Zupa z krewetek na ostro

Galaretka z mleka kokosowego

Banany w mleku kokosowym

Tajskie spring-rolls z warzywami

Tapioca

...i wiele wiele innych.

„Dzięki naszej wspólnej pracy z orientalnych składników – takich jak mleko kokosowe, trawa cytrynowa, kafir, galangal, pikantna papryka, curry, cukier kokosowy, shiitake, orzechy wodne i z innych powstały dania smakujące i wyglądające dokładnie jak w Tajlandii” – mówi Stanisław Bobowski. „Tak jak wiele innych osób uważam, że kuchnia tajska to jedna z najlepszych na świecie, a my proponujemy ją w najbardziej oryginalnej formie” – dodaje.

Proponowane przez restaurację Milk& Co dania to uczta dla wszystkich zmysłów, łącząca najważniejsze reguły tajskiej filozofii życia – przyjemność i harmonię. Potrawy serwowane w ramach bufetu Surf&Turf uwodzą orientalnym smakiem, aromatem przypraw i doskonałą kompozycją.

Tajski bufet Surf&Turf serwowany jest w listopadzie w hotelowej restauracji Milk&Co w czwartki, piątki i soboty, w godzinach od 18.00 do 23.00. Kuchni tajskiej towarzyszy wybór ryb i owoców morza – przyrządzanych według życzenia gości, a także przystawki, dodatki, zupy, desery. Obowiązuje nielimitowana konsumpcja dań.