Chrupkie pieczywo to nie tylko składnik diety osób odchudzających się. Kryje się w nim olbrzymi potencjał, który możemy wykorzystać praktycznie o każdej porze dnia i do każdego posiłku. Dzięki dobraniu odpowiednich dodatków wyczarujemy słodką przekąskę dla małych i dużych łakomczuchów czy wykwintną przystawkę na spotkanie z przyjaciółmi.

Okrągłe kromki wafli ryżowych i crunchelli to świetna baza do kolorowych kanapek dla dzieci. Układając na nich pokrojone warzywa, wędlinę czy ser możemy przygotować kanapki przypominające ludziki, zwierzątka czy bohaterów kreskówek. Taki sposób podania z pewnością zaciekawi i skusi do spróbowania nawet największego niejadka. To także metoda na przemycenie składników na co dzień przez nasze pociechy nielubianych. PozaCrunchella tym pobudzamy w dziecku kreatywność, a wspólne przygotowywanie takiego posiłku rozwinie jego zdolności plastyczne i inwencję twórczą. Gotowanie przez zabawę będzie też pysznym spędzeniem wspólnego czasu.

Jeśli dbamy o to, by nasza pociecha nie jadła niezdrowych i napakowanych cukrem batoników, wafelków czy deserów, zdrową przekąskę przyrządzimy z wykorzystaniem wafli wyżowych czy macy. Maca z czekoladą i pomarańczami, wafle z miodem i orzechami czy maca z truskawkami to nie tylko zdrowy, ale i kolorowy deser, który pobudzi apetyt niejednego malucha.

Wafle wieloziarniste KupiecWafle, maca i crunchella to doskonałe zastępstwo zwykłego pieczywa, które możemy naszym pociechom podać z kolorowymi, owocowymi serkami czy pastami na bazie twarożku, jako przekąskę miedzy posiłkami.

Pokruszone wafle ryżowe mogą też zastąpić ciastka i herbatniki w deserach przygotowywanych na bazie jogurtu naturalnego oraz świeżych owoców i podawanych w pucharkach. Taki podwieczorek będzie nie tylko zdrowy i przygotowany z naturalnych składników, ale także dostarczy organizmowi naszej pociechy niezbędnych witamin i składników odżywczych.

Zbliżająca się wiosna i lato to czas pikników, wycieczek rowerowych i grillowania na świeżym powietrzu. Wtedy też chętnie jemy lekkie sałaty, warzywne pasty i dipy, które przygotowywane ze świeżych, pełnych smaku i słońca produktów, smakują najlepiej. Zamiast słonych krakersów, paluszków czy chipsów, które często maczamy w smakowitych pastach, warto sięgnąć po lekkie chrupkie pieczywo, które w towarzystwie kanapkowych smarowideł zyska na smaku i będzie bardziej sycące.

Wafle ryżowe mogą być też bazą do przygotowania smacznych przekąsek na przyjęcia. Kolorowe warzywa i owoce, różne gatunki serów czy twarożki przy odpowiednim podaniu mogą stać się wykwintną i intrygującą przekąską. Wszystko oczywiście zależy od naszej pomysłowości, bo zdrowe nie musi być nudne.