Składniki:
- 150 g masła
- 185 g połamanej gorzkiej czekolady
- 50 g mąki pszennej
- 80 g otrąb owsianych
- 40 g kakao
- 50 g białej czekolady
- 50 g mlecznej czekolady
- 3 duże jajka
- 200 g cukru pudru
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do temperatury 170°C, nasmarować blaszkę lub naczynie żaroodporne o wymiarach 22cm x 22cm,. Pokroić masło w kostkę, roztopić, mieszając, dodać połamaną gorzką czekoladę, roztopić i ostudzić. Jajka ubić z cukrem, delikatnie mieszając połączyć z ostudzoną czekoladą i masłem. Do masy przesiać mąkę z kakao. Dodać otręby, białą i gorzką czekoladę pokrojoną w kostkę. Piec 25 min w temp. 170°C. Brownie jest gotowe gdy uzyskuje twardą skórkę, w środku zachowując klejącą lekko płynną konsystencję. Odstawić do ostygnięcia. Przed podaniem pokroić w kostkę o wymiarach 3x3 cm.
Komentarze