Składniki:

  • 150 g masła
  • 185 g połamanej gorzkiej czekolady
  • 50 g mąki pszennej
  • 80 g otrąb owsianych
  • 40 g kakao
  • 50 g białej czekolady
  • 50 g mlecznej czekolady
  • 3 duże jajka
  • 200 g cukru pudru

Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do temperatury 170°C, nasmarować blaszkę lub naczynie żaroodporne o wymiarach 22cm x 22cm,. Pokroić masło w kostkę, roztopić, mieszając, dodać połamaną gorzką czekoladę, roztopić i ostudzić. Jajka ubić z cukrem, delikatnie mieszając połączyć z ostudzoną czekoladą i masłem. Do masy przesiać mąkę z kakao. Dodać otręby, białą i gorzką czekoladę pokrojoną w kostkę. Piec 25 min w temp. 170°C. Brownie jest gotowe gdy uzyskuje twardą skórkę, w środku zachowując klejącą lekko płynną konsystencję. Odstawić do ostygnięcia. Przed podaniem pokroić w kostkę o wymiarach 3x3 cm.