Pstrąg łososiowy z patelni

4.46 (179 ocen)

smacznie i wyjątkowo proste

Składniki:

  • 1 filet z pstrąga łososiowego ze skórą
    sok z cytryny
    sól, Antep Isot lub pieprz
    oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

4.46 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pstrąg łososiowy z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. .Filet opłukać, osuszyć, polać sokiem z cytryny, odstawić na 30 minut.
  • 2. Po tym czasie filet osuszyć ręcznikiem papierowym, posypać solą i pieprzem.
  • 3. Na patelni rozgrzać oliwę. Smażyć rybę na patelni po ok. trzy minuty z każdej strony, rozpoczynając od strony skóry. Smacznego!

Porady

Do przyprawienia użyłam papryki Antep Isot czyli tureckiego czarnego pieprzu o ostrym smaku. Oczywiście możemy użyć zwykłego pieprzu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować