Półfrancuskie ciasto, masa z białego maku, z dodatkiem biszkoptów, orzechów, rodzynek, rogal zawinięty w półksiężyc, całość posmarowana pomadą i obsypana posiekanymi orzeszkami.Z przepisu wychodzi ok 25 sporej wielkości rogali.
Użytkownik trufelkowo
w dniu 26.09.2016 08:55 opublikował przepis:
Szneka z glancem to przysmak jakich mało! Kuchnia poznańska ma nam do zaoferowania naprawdę sporo, warto więc ją odkrywać, a później przygotowywać rozmaite specjały w swojej kuchni. Szneka z glancem, czyli lukrowana, okrągła drożdżówka spiralnie skręcona, w kształcie muszli ślimaka smakuje świetnie! Dodatkowo dodałam kruszonkę (po poznańsku kruszankę), ponieważ uwielbiam ją przy drożdżowych specjałach.
Użytkownik trufelkowo
w dniu 26.09.2016 08:46 opublikował przepis: