Moje ulubione ciasto zwłaszcza pod względem prostoty, szybkości przygotowania, małej ilości brudnych naczyń (bo tylko jedna większa miska) i prostych składników.
Można do woli modyfikować, można użyć różnych owoców, świeżych lub mrożonych. Można dodać kawałki czekolady, albo upiec zwyczajnie bez dodatków. A i tak będzie pyszne.
Użytkownik sliwkawegierkablog
w dniu 11.07.2018 11:10 opublikował przepis:
Bardzo łatwa sprawa z tą tortillą.
Spróbowałam i śmiało mogę Wam polecić.
Z podanej porcji wyjdzie Ci około 16 placków, które potem możesz wykorzystać do przeróżnych farszy, lub zwyczajnie posmarować masłem i posypać solą i też świetnie będą smakowały.
Świeży wyrób nie równa się kupnej tortilli.
Użytkownik sliwkawegierkablog
w dniu 26.06.2018 13:00 opublikował przepis:
Musiałam w końcu przygotować takie pierogi. Bo ubóstwiam lubczyk i postanowiłam dodać go do ciasta oraz do farszu.
Tym razem proporcja sera do ziemniaków została również zaburzona, bo zazwyczaj daję 50:50, a tutaj sera jest 60:40.
Wiele razy robiłam już ptasie mleczko i to w dodatku z różnych przepisów. I nigdy nie było tego:”WOW”.
Ale nie tym razem. Tym razem efekt jest bardziej niż zadowalający.
Jest niemalże idealny.
Użytkownik sliwkawegierkablog
w dniu 22.06.2018 23:09 opublikował przepis:
Niby zwykłe naleśniki z marchewką, ale dodanie odpowiednich przypraw sprawia, że masz na stole totalnie inne danie. Aromatyczne, pachnące, a przede wszystkim proste.
Polecam wypróbować
Użytkownik sliwkawegierkablog
w dniu 08.11.2016 20:25 opublikował przepis:
Kapusta zasmażana to pyszny i bardzo zdrowy dodatek do wielu potraw, czy to mięsnych czy typowo ziemniaczanych.Aromatyczna z dodatkiem przypraw i słodkiej cebulki.
Pomysł może brzmi dziwnie, bo sernik gotowany. Ale bardzo Was namawiam do wypróbowania tego przepisu. Bez pieczenia, a sernik naprawdę pyszny, no i ta polewa z roztopionych krówek. Sam sernik nie jest słodki, ale właśnie krówkowa polewa dopełnia jego smak.
Użytkownik sliwkawegierkablog
w dniu 23.10.2016 12:28 opublikował przepis:
Już wcześniej robiłam chlebek bananowy z bardzo dobrym skutkiem, a raczej smacznym. Ale tym razem też przygotowałam chlebek bananowy, tyle, że w wersji FIT i muszę przyznać równie dobrej.Aby troszkę osłodzić, sam wierzch chlebka posmarowałam domową marmoladą morelową.
Użytkownik sliwkawegierkablog
w dniu 23.10.2016 08:21 opublikował przepis:
Jak już wcześniej wspominałam, nie wyrzucamy jedzenia, a przynajmniej staramy się. To dlatego wczoraj usmażyłam placki z ugotowanych ziemniaków, które zostały po obiedzie. Czasami gotuję ich nawet więcej, aby je jakoś ciekawie wykorzystać.
Użytkownik sliwkawegierkablog
w dniu 04.09.2014 20:16 opublikował przepis:
To jedno z moich ulubionych dań. Szybkie i syte. Łatwe w przygotowaniu.Makaron żytni ugotowany al dente dłużej utrzymuje uczucie sytości, a przy okazji nie czujesz sią ociężale po jego zjedzeniu.
Użytkownik sliwkawegierkablog
w dniu 31.08.2014 19:38 opublikował przepis: