Jako dziecko uwielbiałam makrony. Dla niezorientowanych to takie ciasteczka kupowane na śląskich odpustach o dość twardej strukturze, w której wyczuwało się bułkę tartą. Przepis opracowałam sama i mimo, że to podróbka uważam, że lepsza od oryginału!
Użytkownik Kura Domowa
w dniu 04.11.2013 17:12 opublikował przepis:
Nazwałam sobie ten wypiek drożdżówkami, chociaż drożdży nie zawierają. Po prostu są dla mnie czymś w rodzaju słodkich bułek w sam raz do zabrania do pracy, lub na podwieczorek. Ten mój wypiek jest mocno otrębowy, ale wiem, że smakuje nawet osobom na co dzień omijającym otręby :)
Użytkownik Kura Domowa
w dniu 04.11.2013 16:55 opublikował przepis:
Sezon na śliwki trwa. Proponuję coś na słodko, ale bardzo zdrowo i dietetycznie. Upiekłam aromatyczne ciasto owsiane z dodatkiem twarogu, zaskakująco dobre.
Użytkownik Kura Domowa
w dniu 04.11.2013 16:47 opublikował przepis:
Wiem, że to dziwne, ale jeszcze nigdy w życiu nie jadłam tiramisu :) Postanowiłam zrobić na najbliższą imprezę, a że akurat wypadło Halloween zapraszam na tiramisu z muchami :)