To jedno z moich ulubionych ciast. Nie wymaga zbyt dużo pracy, jest łatwe i tanie w wykonaniu. Dzięki słodkiej śmietance nabiera wilgotności przez co jest jeszcze bardziej smaczne. Idealne do kawy.
Użytkownik Kulinarna Ja
w dniu 31.10.2013 09:19 opublikował przepis:
Grzane wino jest idealne gdy sami wybierzemy ulubione aromaty. Wypróbujcie mojego, jest rewelacyjne :) Świetnie rozgrzewa i pobudza zmysły, nie ma nic lepszego na zimne wieczory.
Użytkownik Kulinarna Ja
w dniu 31.10.2013 09:16 opublikował przepis:
Przepis pochodzi z książki "Britain's favourite food", którą otrzymałam od przyjaciółki zza wielkiej wody. Bruschetta to świetna propozycja na wieczory ze znajomymi. Polecam :)
Użytkownik Kulinarna Ja
w dniu 30.10.2013 15:03 opublikował przepis:
To pomysł jak zmienić sposób podania schabu, by się nam nie znudził. Roladki są pyszne, na ciepło i na zimno. Można je przygotować na obiad i na wystawną kolację ze znajomymi. Idealne na imprezę!
Użytkownik Kulinarna Ja
w dniu 11.10.2012 10:48 opublikował przepis:
Ciasteczka te wspaniale przypominają mi beztroskie dzieciństwo. Mama robiła je zawsze na niedzielę czy na przyjazd gości, To wspaniałe móc pokazać je dzisiaj swoim dzieciom.
Użytkownik Kulinarna Ja
w dniu 09.10.2012 11:51 opublikował przepis:
Szybki sposób na wyśmienity obiad w zagoniony dzień. Kurczak nas nigdy nie zawiedzie. Jest łatwy w przygotowaniu, nie potrzebuje dużo uwagi, a zawsze smakuje świetnie!
Użytkownik Kulinarna Ja
w dniu 08.10.2012 11:20 opublikował przepis:
Przepis pochodzi z show Martha6. Kurczak tak przygotowany daje efekt jak z KFC. Jest bardzo soczysty, dobrze doprawiony i bardzo chrupiący. Polecam każdemu kto aż tak bardzo nie liczy kalorii.
Użytkownik Kulinarna Ja
w dniu 05.10.2012 10:54 opublikował przepis:
Dawno temu przepis ten zapożyczyłam od mojej znajomej. Do dziś często towarzyszy nam przy obiedzie. To jeden z moich ulubionych sposobów na kurczaka! Jest idealnie doprawiony i chrupiący!
Użytkownik Kulinarna Ja
w dniu 04.09.2012 12:35 opublikował przepis:
To wspaniała alternatywa do tradycyjnej szarlotki. Dzieci same mogą zrobić ciasto, wystarczy przygotować im wcześniej masę z jabłek i wszystkie produkty.
Użytkownik Kulinarna Ja
w dniu 30.08.2012 12:39 opublikował przepis:
To najsmaczniejszy przepis na papryki faszerowane po węgiersku, jaki do tej pory jadłam. Farsz jest doprawiony i genialnie komponuje się z papryką. Polecam by na choć chwikę znaleźć się na Węgrach!
Użytkownik Kulinarna Ja
w dniu 09.08.2012 19:31 opublikował przepis:
Nigdy nie przepadałam za drożdżowym ciastem, do czasu gdy upiekłam te piękne waniliowo-truskawkowe różyczki. Brioche to francuskie śniadaniowe ciasto drożdżowe. Świetnie prezentuje się jako prezent.