Katarzyna Janeczko

Katarzyna Janeczko

Zamość

Obserwujących: 31

 
Wiadomość
Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 20.04.2016 14:16 skomentował:

Tarta z mascarpone z malinami i białą czekoladą

Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 17.12.2015 13:24 opublikował przepis:

Świąteczny sernik cytrynowy

Lekki i puszysty jak chmurka. Bardzo wilgotny i bardzo pyszny

Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 12.12.2015 10:41 skomentował:

Krucho-drożdżowe paszteciki z pieczarkami

Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 01.12.2015 15:55 skomentował:

Piernik przekładany masłem orzechowym i powidłami

Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 12.11.2015 12:12 skomentował:

Sernik z zieloną choinką

Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 11.11.2015 22:25 opublikował przepis:

Sałatka z czerwonym ryżem, kurczakiem i ananasem

Prosta i smaczna.
Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 10.11.2015 21:54 opublikował przepis:

Krupiak

Danie ziemi lubelskiej. Kasze i twaróg stanowią farsz,który jest zapieczony w półkruchym cieście. Można jeść na gorąco po upieczeniu, na zimno lub podsmażany na patelni. Krupiak można przechowywać w lodówce kilka dni, można go też mrozić. Najlepiej smakuje popijany maślanką, kefirem lub mlekiem
Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 25.10.2015 15:19 skomentował:

Piernik przekładany masłem orzechowym i powidłami

Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 24.10.2015 22:22 opublikował przepis:

Mini kapusty nadziewane mięsem i ryżem

Miałam bardzo małe główki kapusty i żeby się nie zmarnowały nafaszerowałam je mięsem i upiekłam.
Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 24.10.2015 21:33 skomentował:

Piernik przekładany masłem orzechowym i powidłami

Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 24.10.2015 21:25 skomentował:

Zupa porowo ziemniaczana na mleku z boczkiem

Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 24.10.2015 20:35 opublikował przepis:

Piernik przekładany masłem orzechowym i powidłami

Przepyszny piernik na święta i nie tylko. Wilgotny, przekładany masłem orzechowym i powidłami śliwkowymi
Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 24.10.2015 20:14 opublikował przepis:

Gołąbki z kaszą i grzybami w kapuście włoskiej

Moje ulubione. Podałam je z sosem ze świeżych grzybów.

Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 24.10.2015 19:55 opublikował przepis:

Zupa porowo ziemniaczana na mleku z boczkiem

Pyszna, rozgrzewająca zupa z porów i ziemniaków w postaci kremu.
Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 24.10.2015 19:42 opublikował przepis:

Pieczona karkówka w sosie myśliwskim

Fajny obiadek, zwłaszcza w sezonie grzybowym, gdy można podać go z duszonymi grzybami.
Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 18.10.2015 17:45 skomentował:

Cebularze-domowe

Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 16.10.2015 16:08 opublikował przepis:

Surówka z kiszonej kapusty z papryką

W porze jesienno zimowej taka surówka jest najlepsza. To bomba witaminy C ale w kapuście kiszonej są również witaminy K,A i E oraz wiele innych właściwości zdrowotnych. Polecam.
Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 06.10.2015 21:48 opublikował przepis:

Błyskawiczna surówka z pora, papryki i kukurydzy

Prosta, szybka, zdrowa i pyszna surówka do obiadu. Zaczyna się sezon na pory, zatem polecam.
Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 06.10.2015 21:45 opublikował przepis:

Sushi hosomaki

Sushi hosomaki to rulony ryżu z małą ilością składników owinięte algami morskimi i pokrojone na krążki ok 1 cm. Ja swoje zrobiłam również z surimi i papryką, żeby było kolorowo. Do maczania podałam sos sojowy, wasabi i sos słodko pikantny. Zrobiłam je na rodzinne spotkanie, wszystkim smakowało.

Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 06.10.2015 21:38 opublikował przepis:

Gulasz wieprzowy z maślakami i papryką

Pyszne rozgrzewające danie które polecam w sezonie jesienno grzybowym. Maślaki można zastąpić innymi świeżymi grzybami.
Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 24.09.2015 19:19 opublikował przepis:

Placki z dyni i ziemniaków

Bardzo ale to bardzo pyszne placuszki, proste w przygotowaniu i tanie. Można je podać ze śmietaną, twarogiem lub fetą.
Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 15.09.2015 21:27 skomentował:

Sernik z zieloną choinką

Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 15.09.2015 13:20 skomentował:

Golonki indycze pieczone w piwie

Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 15.09.2015 13:18 skomentował:

Golonki indycze pieczone w piwie

Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 13.09.2015 22:14 opublikował przepis:

Golonki indycze pieczone w piwie

Doskonałe soczyste mięso, które rozpływa się w ustach. Idealne na rodzinne spotkania. Ja podałam z pieczonymi ziemniakami i buraczkami. Domownicy byli zachwyceni.
Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 13.09.2015 22:13 opublikował przepis:

Sos słodko kwaśny do słoików

Przepis mam od siostry. Zaczęłam robić ten sos ze względu na córkę, która jest wegetarianką a uwielbia takie smaki. Sos można podać bez mięsa ale można podać również z podsmażonym kurczakiem. Wystarczy podgrzać i gotowe.
Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 13.09.2015 22:12 opublikował przepis:

Buraczki z cebulą i papryką na zimę

Moja babcia robi je od lat, więc i ja zaczęłam. Buraczki świetnie nadają się do mięsnego obiadu, do kanapek, można je również podgrzać i zjeść na ciepło. Przepis nie zawiera wody.
Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 13.09.2015 22:11 opublikował przepis:

Warzywny sos do makaronu

Zdrowy, sezonowy sos z warzyw które idealnie pasują do makaronu. Doskonały sposób dla wegetarian.
Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 13.09.2015 22:09 opublikował przepis:

Ogórki w przyprawie do kurczaka

Chrupiące, lekko złote, aromatyczne ogóreczki. Wyśmienite do kanapek, sałatek, grilla, obiadu. Polecam.
Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 04.09.2015 22:50 skomentował:

Sałatka szwedzka

Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 04.09.2015 19:38 opublikował przepis:

Pieczona papryka z mięsem, kuskusem, pieczarkami i oliwkami

Uwielbiam faszerowaną i pieczoną paprykę pod każdą postacią. Ta sezonowa ma wspaniały aromat po upieczeniu.
Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 04.09.2015 19:18 opublikował przepis:

Sałatka szwedzka

Prosta a pyszna.
Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 04.09.2015 18:47 opublikował przepis:

Murzynek ze śliwkami

Pyszne, wilgotne, kakaowe ciasto z dodatkiem sezonowych śliwek. Aromat podczas jego pieczenia unosi się w całym domu.
Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 23.08.2015 19:56 opublikował przepis:

Rolada z brokułem i pieczarkami w cieście francuskim

Szybka i smaczna przekąska. Na zimno i na ciepło smakuje wyśmienicie.
Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 12.08.2015 09:19 skomentował:

Roladki drobiowe z bakłażanem i grzybami

Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 01.08.2015 22:18 opublikował przepis:

Smażony makaron z kurczakiem, warzywami i grzybami mun

Sycące danie z chrupiącymi warzywami, soczystym mięskiem i aromatycznymi grzybami mun.
Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 01.08.2015 21:49 opublikował przepis:

Ślimakowe ciasto ze szpinakiem i serem

Kruche ciasto zwinięte w formę ślimaka, faszerowane szpinakiem i serem feta.
Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 13.07.2015 08:12 opublikował przepis:

Sernik z musem wiśniowym

Sezon na wiśnie trwa więc warto z nich korzystać i piec ciasta. Do zrobienia sernika również można wykorzystać wiśnie mrożone.
Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 13.07.2015 07:38 opublikował przepis:

Karkówka po cygańsku na ostro

Doskonała propozycja na rodzinny obiad. Soczyste mięso w pikantnym sosie.
Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 08.07.2015 19:11 opublikował przepis:

Leczo z czerwoną fasolą

Lekko wzbogacona wersja tradycyjnego leczo. Co prawda do jesieni daleko, ale na jesień to danie jest idealne, bo jest sezon paprykowo cukiniowy i te kolory :)
Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 05.07.2015 19:29 opublikował przepis:

Ciasto Izaura - sernik i murzynek w jednym

Najlepsze połączenie ciasta czekoladowego z ciastem serowym.
Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 05.07.2015 18:19 skomentował:

Pieczeń po królewsku z cieście twarogowym

Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 05.07.2015 11:48 opublikował przepis:

Pieczeń po królewsku z cieście twarogowym

Wspaniała przystawka na zimno. Można upiec ją formując długie tunele, wtedy idealnie pokrojona na półmisku będzie zdobiła nasz stół na przyjęciu oraz cieszyła podniebienia swoim doskonałym smakiem. Farsz mięsno - warzywny otulony ciastem twarożkowym, całość upieczona i porządnie schłodzona.
Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 02.07.2015 19:42 skomentował:

Placuszki z cukinii, kaszy kuskus i oliwek

Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 02.07.2015 19:38 opublikował przepis:

Tarta z cukinią, fetą, oliwkami i koperkiem

Pyszna, lekka, warzywna tarta która z połączeniem sera fety smakuje wyśmienicie. Aromatyzowana świeżym, młodym koperkiem.
Użytkownik Katarzyna Janeczko w dniu 02.07.2015 18:41 opublikował przepis:

Placuszki z cukinii, kaszy kuskus i oliwek

Najlepsze placuszki z cukinii jakie do tej pory robiłam i jadłam.

To może cię zainteresować