Zaraz ktoś powie upał, a ona picze mięso. Fakt gorąco jak diabli dziś dlatego mięsko zapeklowałam wieczorem a dziś o 5 rano wstawiłam. Piekło się spokojnie półtorej godziny w 200 stopniach,przykryte folia aluminiową. Pod koniec odchyliłam i dopiekłam
Użytkownik JoannaG
w dniu 20.09.2017 15:26 opublikował przepis:
Polecam wam ten pyszny deser.Same smakołyki w nim się znajdują. Prażony słonecznik,jabłuszka w karmelu( cukier trzcinowy zmielony dałam) do tego pyszna śmietana i amarantus-ki orzechowe
Użytkownik JoannaG
w dniu 13.09.2017 15:31 skomentował:
Dziś prezentuję wam pyszny torcik mój debiut wyszedł doskonały i w dodatku rodzinka i znajomi myśleli że to agrest jest hi hi.Miłe zaskoczenie ich spotkało torcik mega zaskakująco dobry.Polecam wam go kochani zdrowo i smacznie.
Użytkownik JoannaG
w dniu 06.09.2017 15:24 opublikował przepis:
Jabłuszka czerwone, zielone czy żółte pyszne i zdrowe.Możemy je jeść na "surowo", parzone, duszone gotowane czy smażone.Dziś wam proponuje babeczki z jabłkami i rodzynkami.Szybko się robi a jeszcze szybciej piecze.
Użytkownik JoannaG
w dniu 05.09.2017 13:25 opublikował przepis:
Wpadłam dziś na fajny pomysł z wykorzystaniem jabłuszek. Ciasto przekładane jabłkami i kremem z dodatkiem kokosu. Coś pysznego i efektownego. Mojej rodzinie przypasowało i chcą powtórki z rozrywki . Więc może za jakieś 2 tygodnie je powtórzę.
Użytkownik JoannaG
w dniu 28.08.2017 14:51 opublikował przepis:
Lubicie zapiekanki?? bo ja bardzo, zawsze wybieram składnikami które najbardziej lubię i tak powstaje zapiekanka.Tym razem postawiłam na brokuł i ser jako główny składnik i nie zawiodłam się. Wyszło rewelacyjnie.
Użytkownik JoannaG
w dniu 22.08.2017 19:58 opublikował przepis:
Patison mi zalegał, robiłam już leczo, smażonego i nadal było go w ciąż za dużo.Postanowiłam zrobić ciasto wszak z cukinii,marchewki buraczka i fasoli były pyszne to i z tego warzywka na pewno wyjdzie. Tak tez zrobiłam i oto jest pyszne w smaku przypominające murzynka .Dla wiadomości patison ma smak neutralny, a w cieście nie wyczuwalny w ogóle. Improwizacja się udała bakalie kakao i patison rewelacja.
Użytkownik JoannaG
w dniu 22.08.2017 17:12 opublikował przepis:
Smaki lata jeszcze są, więc i korzystam z tego.Pyszne owoce,bita śmietana i bezy to coś nowego w mojej kuchni. Rodzinka zachwycona a i miło na serduchu , że mogę im nadal dogadzać :)
Użytkownik JoannaG
w dniu 21.08.2017 08:48 opublikował przepis:
Tego ciasta dawno nie robiłam, tak jakoś zapomniane zostało, aż do dzisiaj .Wspominałam stare czasy kiedy to byłam dzieckiem i babcia robiła metr-owca i tak oto powstał .
Użytkownik JoannaG
w dniu 21.08.2017 07:50 opublikował przepis:
Słodko dziś, zapraszam na pysznego marchewko-wca. Ciasto szybko się robi i trudno się domyślić, że akurat to właśnie ciacho jest z warzywkiem. Polewa dodaje fajnego wyrazu.
Użytkownik JoannaG
w dniu 18.08.2017 07:20 opublikował przepis:
Nie ma to jak sezon na cukinię i wytrawne ciasto na słodko.Udowadniamy sobie i wszystkim że takie ciacho smakuje jak wilgotny murzynek i jest bardzo smaczne.
Użytkownik JoannaG
w dniu 26.07.2017 15:14 opublikował przepis:
Agrest pomału się kończy, jaka szkoda bo ciasta czy bułeczki z nim są przepyszne. Właśnie zrobiłam drożdżowe z czerwonym agrestem i wyszły rewelacyjne.
Użytkownik JoannaG
w dniu 21.07.2017 15:46 opublikował przepis:
Natchnienie dziś miałam więc na obiad podłam muszle makaronowe nadziewane farszem. Rodzince smakowało jak dla mnie to największa nagroda :) Uśmiech i zadowolenie to coś najcudowniejszego.
Użytkownik JoannaG
w dniu 03.07.2017 12:54 skomentował:
Dziś nowość którą wymyśliłam kiedy patrzyłam na owoce znajdujące się w misce. Mój wzrok zatrzymał się na brzoskwiniach które po paru dniach leżenia w domu zmiękły więc postanowiłam je przerobić na dżem brzoskwiniowy który wykorzystałam do ciasta kruchego. Rewelacja mówię wam.
Użytkownik JoannaG
w dniu 02.07.2017 14:07 opublikował przepis:
Wczoraj był schabowy z natka fenkułu, a dziś wątróbka drobiowa z bulwą fenkułu,nie znoszę cebuli więc sobie po prostu zamieniłam składniki.Fenkuł ma posmak ni to selera ni to pietruszki lecz dobrze doprawiony i usmażony z wątróbką jest smaczny i lekko chrupiący.
Użytkownik JoannaG
w dniu 01.07.2017 19:09 opublikował przepis:
Fenkuł warzywo przypominające cebulę na pierwszy rzut .Natka przypomina koper jednak w smaku raczej na anyż bym powiedziała.Zatem postanowiłam go wykorzystać do mięsa.
Użytkownik JoannaG
w dniu 01.07.2017 17:11 opublikował przepis:
Musiałam na własne oczy i język się przekonać jak smakuje galareta z drobiowych żołądków. Gulasz jest bardzo smaczny to wiem na pewno, a galarety z drobiowych żołądków nigdy wcześniej nie robiłam więc kiedyś musi być ten pierwszy raz.
Użytkownik JoannaG
w dniu 01.07.2017 10:43 opublikował przepis:
Dziś typowo letnie ciacho. Poziomki dorodne, a jakie smaczne i pachnące. Miałam ochotę je zjeść ot tak sobie lecz mąż jak to łasuch chciał swojego biszkopta. No to zabrałam się do roboty i raz dwa powstało ciacho :)
Składniki:
3 jaja
2 łyżki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
2 łyżki cukru
Dodatkowo:
poziomki pół kg
galaretka pomarańczowa
wrzątek 400 ml
Wykonanie:
Użytkownik JoannaG
w dniu 29.06.2017 13:35 opublikował przepis:
Parę dni strajkowałam i nie było ciasta w domu,więc mąż tak mi miętolił dziurę w brzuchu, aż w końcu uległam hi hi hi i zrobiłam.Może to nie sernik,jabłecznik czy makowiec lecz ciasto wyszło pyszne. Oceńcie sami.
Użytkownik JoannaG
w dniu 26.06.2017 20:14 opublikował przepis:
Dziś bardzo fajny obiadek przygotowałam.Nic trudnego,usmażone mięsko i nadziane na patyczek do szaszłyka.Podane z ogóreczkiem małosolnym, można zjeść z młodymi ziemniaczkami lub z samym ogórkiem.
Użytkownik JoannaG
w dniu 26.06.2017 08:05 opublikował przepis:
Wstałam dziś wcześniej i zabrałam się za robienie chlebka.Na dziś więc polecam razowy chlebek ze słonecznikiem.Skórka chrupiąca i ten zapach upieczonego chleba.Zrozumie ten kto piekł sam.
Użytkownik JoannaG
w dniu 25.06.2017 13:00 opublikował przepis:
Jak pysznie dziś u nas. Pachnie dopiero co upieczonymi bułeczkami z truskawkami. Póki są truskawki to trzeba korzystać bo potem tylko będzie można pomarzyć.
Użytkownik JoannaG
w dniu 25.06.2017 12:51 opublikował przepis:
Dziś wzięło mnie na pichcenie, zrobiłam pyszne ciacho które każdemu przypadnie do gustu. Moja rodzinka zadowolona, widać to po ich minkach i uśmiechach na mordkach .
Użytkownik JoannaG
w dniu 19.02.2017 11:54 opublikował przepis:
Kochani myślę, że macie wymarzone jakieś ciasto które lubicie robić i chwalić się przed znajomymi. Dziś chcę wam pokazać właśnie takie jedno z moich ciast które lubię robić i wiem, że na pewno zasmakuje nie tylko rodzinie ale i znajomym.
Użytkownik JoannaG
w dniu 01.07.2016 19:08 opublikował przepis:
Zachciało się pierożków oj zachciało. Mimo upału wzięłam się do roboty od samego rana bo wiadomo, że kapusta potrzebuje trochę czasu by dojść do siebie.
Użytkownik JoannaG
w dniu 11.10.2015 17:33 skomentował: