Kiedy na początku tygodnia dostałam tę książkę (jeszcze w formacie PDF) – już wiedziałam, że to będzie kolejna pozycja, która stanie się moją ulubioną w kulinarnym księgozbiorze.
Użytkownik joanna74
w dniu 04.11.2013 09:45 opublikował artykuł:
Jeśli interesuje Was kuchnia japońska, a zwłaszcza jeśli kochacie sushi ze wszystkimi jego wariantami, to poradnik „Sushi i sashimi” wydawnictwa RM będzie dla Was lekturą obowiązkową.
Użytkownik joanna74
w dniu 04.11.2013 09:19 opublikował artykuł:
Nie miałam okazji czytać jeszcze powieści tak bardzo pachnącej optymizmem, herbatą i słodkim chlebem przyjaźni amiszów!Wchłonęłam ją niczym porcję sernika z rodzynkami, momentami wzruszając się do łez
Użytkownik joanna74
w dniu 04.11.2013 09:08 opublikował artykuł:
„Tancerka Mao” to doskonale napisany kryminał chińskiego pisarza i poety Qiu Xiaolonga. Wciąga już od pierwszego zdania i trzyma w napięciu aż do końca....
Użytkownik joanna74
w dniu 04.11.2013 08:35 opublikował artykuł:
Kuchnia japońska to nie tylko sushi. To przyprawy, kolor i dbałość o szczegóły, a każdy posiłek to uczta dla wszystkich zmysłów. Na równi ważne są smak, zapach i wygląd potrawy.
Użytkownik joanna74
w dniu 04.11.2013 08:27 opublikował artykuł:
Naród, który nie ma kultury, nie umie gotować - tak twierdzą ci, którzy sztuką kulinarną zajmują się przeszło od 8000 lat. I traktują ją z wielką powagą, na równi z polityką, medycyną czy literaturą.
Użytkownik joanna74
w dniu 04.11.2013 08:26 opublikował artykuł:
Kuchnia indyjska. Ileż razy każdy z nas próbował jej w licznych restauracjach rozsianych po całej Polsce? Ileż razy próbowaliśmy sami przyrządzać indyjskie potrawy w domowych pieleszach?
Użytkownik joanna74
w dniu 04.11.2013 08:18 opublikował artykuł:
Kiedy usiadłam przed komputerem by napisać recenzję tej książki wpatrywałam się w pustą stronę edytora tekstu i zastanawiałam się jak zacząć. Chyba po raz pierwszy w życiu zabrakło mi słów…,
Użytkownik joanna74
w dniu 04.11.2013 08:15 opublikował artykuł:
Zastanawialiście się kiedyś jaka była pierwsza książka kucharska? Mnie się udało ją odnaleźć - w nowoczesnej wersji ale za to w oryginalnym, staropolskim brzmieniu. Zapraszam!
Użytkownik joanna74
w dniu 04.11.2013 08:14 opublikował artykuł:
Od Abruzzo do Veneto. Magiczna, kulinarna podróż przez wszystkie rejony Italii. Przepisy z kuchni ludzi ubogich ale także znane i rozpowszechnione w całym świecie.
Użytkownik joanna74
w dniu 04.11.2013 08:13 opublikował artykuł:
Ziemia Dobrzyńska – historyczny obszar zamknięty w trzech naturalnych granicach rzek Wisły, Drwęcy i Skrwy. Ziemia targana wojnami, powstaniami, zaborami.
Użytkownik joanna74
w dniu 04.11.2013 08:12 opublikował artykuł:
„Gdybym nie przeżyła tamtego smutku i poniżenia, nigdy bym nie została lekarzem, a nawet chrześcijanką”. Cóż takiego wydarzyło się w życiu młodej dziewczyny, że odcisnęło na niej tak wielkie znamię?
Użytkownik joanna74
w dniu 04.11.2013 08:10 opublikował artykuł:
Przepis na to ciasto znalazłam w bardzo, bardzo, bardzo starych zapiskach mojej babci. I choć wyglądem nie dorównuje tym wszystkim babom, sernikom i mazurkom, to jest PRZEPYSZNY!
Użytkownik joanna74
w dniu 31.10.2013 11:10 opublikował przepis: