Rewelacyjny, bogaty w smaki sos chilli. Sos jest średnio ostry, mniej więcej jak zielone Tabasco. Bardzo polecam wszystkim koneserom chilli. Sos można przygotować w szybkowarze i uniknąć ostrych oparów w domu. Uwaga, ten przepis wymaga użycia kilku trudnych do dostania składników.
Użytkownik Goshka
w dniu 08.11.2014 19:39 skomentował:
Jest to jedyna potrawa, której mój małoletni syn jeszcze nigdy nie powiedział 'nie'. Dzięki temu, że jest przygotowana w szybkowarze, zachowa więcej witamin i smaku. Zawsze też warto dodać groszek, kukurydzę, świeżą soję lub bób - wszystkie dzieci uwielbiają kolorowe kuleczki w jedzeniu.
Użytkownik Goshka
w dniu 08.11.2014 16:57 opublikował przepis:
Tradycyjny brytyjski posiłek - mocny i sycący. Mięso potrzebuje aż 6 godzin w piecu, ale w szybkowarze zaledwie 45 minut. Zazwyczaj połowę wykorzystuję na obiad w ciągu tygodnia. Drugą połowę odgrzewam na szybko w weekend, po intensywnym dniu poza domem.