Lekkie, pełne smaków zdrowe danie. Letnia przekąska na zimno, ciepły lunch lub kolacja. Kasza gryczana ugotowana na sypko z dodatkiem oliwy z pierwszego tłoczenia podana ze słodkimi buraczkami, najpierw upieczonymi później karmelizowanymi w miodzie. Dobrze się komponują z truskawkami i mozzarellą.
Użytkownik fretete
w dniu 19.05.2015 14:42 skomentował:
Pyszne smarowidło, dobre do pieczywa pełnoziarnistego, grzanek, tostów lub bagietki. Potrzebne będą: masło, tuńczyk w sosie własnym, przyprawy, inne ulubione dodatki i 5 minut na przygotowanie. Można je również przygotować z wędzonym łososiem lub makrelą.
Użytkownik fretete
w dniu 19.05.2015 12:02 opublikował przepis:
Pracy przy nich niewiele, a efekt znakomity. Kwaskowaty rabarbar połączony z kremową masą śmietanowo-jajeczną i "kropelką" ;) koniaku. Równie dobrze smakują w wersji bezalkoholowej. Do ich przygotowania wystarczy tylko blender.