ekoKlaudia

ekoKlaudia

Sępopol

O mnie:

Magister ekonomii, pogodna, energiczna, poprawna optymistka, z ogromnym zamiłowaniem do gotowania i jedzenia :)

Obserwujących: 0

 
Wiadomość
Użytkownik ekoKlaudia w dniu 24.03.2014 16:55 skomentował:

Pieczone żeberka w sosie musztardowo-miodowym z żurawiną

Użytkownik ekoKlaudia w dniu 23.03.2014 15:37 opublikował przepis:

Żeberka z cebulą zapiekane w sosie brzoskwiniowo - pomidorowym.

Ten przepis mam od mojej mamy. Takie żeberka pierwszy raz podała na bożonarodzeniowym obiedzie. Nie da się ukryć, że zrobiły one furorę, a najbardziej smakowały mojemu narzeczonemu. W związku z tym właśnie dzisiaj na obiad zrobiłam takie żeberka. Udały się i były pyszne.
Użytkownik ekoKlaudia w dniu 23.03.2014 15:12 opublikował przepis:

Szarlotka, tarta z jabłkami

Jak już wspominałam wcześniej ostatnio kupiłam sobie formę do tary, w związku z tym zrobiłam danie odpowiednie na przystawkę a teraz przyszedł czas na deser. W lodówce znalazłam margarynę, w spiżarni miałam jabłka, więc zrobiłam tartę z jabłkami. PYCHA :)
Użytkownik ekoKlaudia w dniu 23.03.2014 14:40 skomentował:

Babka piaskowa

Użytkownik ekoKlaudia w dniu 22.03.2014 13:56 opublikował przepis:

Tarta z szynką i brokułami.

Hmm dlaczego tarta? Kilka dni temu kupiłam sobie formę do tarty, więc postanowiłam zrobić tartę z warzywami. Kolejny mój debiut uważam za udany i smaczny.
Użytkownik ekoKlaudia w dniu 22.03.2014 13:23 skomentował:

Babka piaskowa

Użytkownik ekoKlaudia w dniu 20.03.2014 16:30 skomentował:

Babka piaskowa

Użytkownik ekoKlaudia w dniu 19.03.2014 19:14 opublikował przepis:

Babka piaskowa

Smak dzieciństwa, czas do niego powrócić, w związku z tym po raz pierwszy zrobiłam babkę piaskową według przepisu mojej ukochanej babci Waldtraut. Jak robisz coś z sercem, nie ma opcji, że się nie uda.
Użytkownik ekoKlaudia w dniu 16.11.2013 08:50 opublikował przepis:

Łosoś w cieście francuskim

W piątek pora na rybkę, ale nie każdy lubi rybkę, dlatego genialnym rozwiązaniem jest połączenie jej z czymś co lubimy, ja na przykład uwielbiam ciasto francuskie. W związku z tym stworzyłam super danie, filet z łososia z warzywami w cieście francuskim oraz małe trójkątne pierożki z warzywami.
Użytkownik ekoKlaudia w dniu 15.11.2013 12:23 opublikował przepis:

Penne z brokułami w sosie śmietanowym z patelni

Kolejny mój przepis dla wielbicieli makaronu. Tym razem będzie to penne z brokułami, pieczarkami, cebulą i ulubioną szynką w sosie śmietanowym prosto z patelni. Łatwo, szybko, tanio i pysznie :)
Użytkownik ekoKlaudia w dniu 22.09.2013 14:22 opublikował przepis:

Tort czekoladowo-ajerkoniakowy

Jeżeli nie masz pomysłu na prezent dla bliskiej osoby, zrób własny tort, udekoruj go tak, aby odzwierciedlał jubilata. Taki prezent jest niezastąpiony, a obdarowany poczuje, że jest dla ciebie kimś wyjątkowym. Ja właśnie taki tort zrobiłam na 20-te urodziny mojego Kochanego Braciszka.
Użytkownik ekoKlaudia w dniu 22.09.2013 10:19 opublikował przepis:

Ziemniaczany omlet

Kolejny metoda na "Głoda", kiedy lodówka świeci pustkami, a czasu jak zwykle mało. Ten omlet najlepiej smakuje u mamy, mojej mamy, to od niej ten przepis i ten smak.
Użytkownik ekoKlaudia w dniu 22.09.2013 09:40 opublikował przepis:

Spaghetti carbonara

Coś szybkiego, łatwego i przepysznego do przyrządzenia dla zapracowanych ludzi biznesu, studentów, dzieci i młodzieży, jednym słowem oryginalny makaron dla wszystkich. Pierwszy raz zrobiłam kilka dni temu dla głodnego i zapracowanego narzeczonego. To był mój bardzo udany, smaczny debiut z carbonarą.
Użytkownik ekoKlaudia w dniu 09.09.2013 16:24 opublikował przepis:

18-tkowa Pizza

Pizza to ulubiony, domowy "fast food" jaki robię z moją najlepszą przyjaciółką Iwką, a żeby każda była oryginalna i wyjątkowa, pewnego razu po upieczeniu naszej popisowej pizzy, na środku ustawiłyśmy świeczki z naszych 18-tych urodzin, mimo tego, że 18 lat skończyłyśmy 6 lat temu, cudowne chwile :)
Użytkownik ekoKlaudia w dniu 09.09.2013 16:20 opublikował przepis:

Przez Tiramisu do serca

Przez żołądek do serca. Moje tiramisu to deser, który wykonałam na prośbę ukochanego. Od tamtej pory w sezonie zimowym, w każdą niedzielę wspólnie robimy ten przysmak, pełen miłości, z domieszką kawy i cudownym aromatem alkoholu.

To może cię zainteresować